Ревю на Петата Вълна- книга 2 Безкрайното море

Автор: Рик Янси
Заглавие: Безкрайното море
Жанр: сай-фай, фентъзи
Оценка: 3/5

Извънземните все още властват над завзетата от тях Земя и отново ще се срещнем в близък план с тяхната жестокост.  Във втората част от поредицата "Петата вълна" ще се заредим с нови преживявания, надежди и  обърквания.

Книгата не задоволи очакванията ми след като прочетох първата част, от която оставаме с много добро впечатление. Но, въпреки това книгата не е толкова лоша, заради финала. Има я нотката на написана втора книга, само за да има трилогия и за да се запълни допълнително място. Имаше излишни неща, да си го признаем направо.

Сюжетът продължава веднага след края на първата книга. Ивън го няма, а Каси, Бен и Катализатора са заедно с останалите от свода в един обезлюдял хотел. Запомнете този хотел, защото доста време ще се заседят в него.

Ще започна със забележките този път.
Първите 100 страници са скучни. Общо взето чакаме прекалено дълго за нещо вълнуващо. Признавам, че имаше моменти, в които съм прескачала няколко реда само за да видя дали ще се развие историята. Разбира се, всичко интересно става в последните 50 страници.
Другото е свързано с новия герой, с когото се запознаваме по повод залавянето на Катализатора- това е Бръснача. Поне има някакво разнообразие от страна на персонажи.

(ако не сте чели книгата, прескочете този абзац поради съдържание на спойлери)
 
Определено бях  "ЗА" относно зародилите се чувства между Катализатора и Бръснача. Според мен те много повече си отиваха като характери. Беше добра идея да се развие и предисторията на Катализатора, а жертвата на Бръснача доказва само, че той е обикнал достатъчно Катализатора, за да убие (...) и това беше доста силен момент, поне на фона на всичко останало. 

Също, отново ставаме свидетели на смелата Каси. Може би, от цялата поредица най-много ми харесва нейната смелост, въпреки че не ми е любимият герой. Ако тя ви е любимката, не ви препоръчвам да четете третата част до края, но защо, ще стане на въпрос друг път.

Това ревю не беше дълго, но изглежда, че за книги, за които съм останала с не толкова добро впечатление, нямам особено много думи, които да споделя. Втората част от поредицата не оправдава всички очаквания, но краят горе-долу реваншира. Сюжетът е бавен и не заема голям период от време както в първата част. Тоест, разтегнати моменти, за да се натрупат страници. Моята оценка е 3/5.

0 коментара:

Публикуване на коментар