Какво очаквам с нетърпение през май

Тази година много нови книги ще се появят на пазара и днес ще говорим за една, която направо си умирам да помириша и да докосна. Говоря именно за Lord of Shadows написана от една от любимите ми авторки- Касандра Клеър.Официалната премиера е на 23 май 2017 и на същият ден вече ще можете да поръчате книгата от BookDepository, Amazon и други такива сайтове. Няма никаква информация кога ще бъде достъпна и на българския пазар, но следя постоянно за информация.
Книгата е продължение на "Лейди Полунощ" и е втора част от серията  "Тъмни Съзаклятия", която от своя страна е продължение на "Реликвите на Смъртните".
След Реликвите на Смъртните и последната книга от поредицата- Град от Небесен Огън- историята на ловците на сенки продължава с Ема Карстерс.

С Ема се срещаме за първи път по време на войната със Себастиян, някъде в шестата книга от "Реликвите на Смъртните". Тогава тя е на 15 и показва голяма смелост. Още от тогава малкото момиче ни се нрави със своята решителност и упоритост. Затова и първата книга-"Лейди Полунощ" е толкова добра.

В Lord of Shadows  историята на Ема продължава и се задълбочава. В описанието на книгата, което единствено е нашият източник на информация, можем да прочетем, че сега Ема излиза с Марк.
Марк е момчето, което беше в капан на фейте доста дълго време, също ще има спречквания между Ема и парабатая й- Джулиан.

Също така, в блога си в Tumblr, където Касандра отговаря на въпроси свързани с книгата, авторката ни уверява, че това ще бъде поредната история с изненади и приключения, също , че ще видим много от Джейс, което много ме ентусиазира. (той е моят най-любим герой)
Засега, ще мога само да очаквам книгата с нетърпение и да следя за датата й на излизане. Но със сигурност  се очартава една добра история, която да ни потопи отново в света на Ловците на сенки и да усетим отново тяхната магия.Можете да харесате страницата ми във Фейсбук или да се абонирате за блога от бутона горе до името му.
Следете блога ми за още информация за книгата и ви благодаря, че четете постовете ми!

0 коментара:

Публикуване на коментар