,

Книгата за всеки любител на хубави романи


Отново се бях ровила из прашните, стари рафтове у дома и този път попаднах на "Семеен Албум" на Даниел Стийл.

Изданието, което имам е на издателска къща "Компас" и книгата е от 1994 година. Води се от тогавашна серия "Романите на Розата" и всяка книга от тази серия има нарисувана роза отстрани, също в нея има най-различни автори като Сандра Браун и Джудит Грийн. 

Книгата е 415 страници чувства.


Разказва се за една супер известна звезда Фей Прайс, която се влюбва в Уорд Тейър- участник във войната. Но след като войната свършва, те създават семейство с много деца. 
Обаче не е толкова лесно да се грижиш за толкова много хора. Фей и Уорд преминават през много премеждия, докато накрая остава само един от тях и споменът за другия.


Никога не бих могла да опиша и разкажа тази красива история достатъчно добре. Книгата е несравнима и според мен е една от най-добрите на Даниел Стийл за времето си. Точно тази книга ме накара да обикна авторката й.
В книгата ще се смеете е ще плачете. Разбира се,това е така, защото това е Даниел Стийл и няма как да се съмняваме в нейната сила да провокира чувства.

Историята включва много и различни схватки със суровата действителност,  и как може да загубиш нещо в най-неочаквания момент. На тази тема е най-наблегнато в този роман.
 Всеки един от героите губи по нещо от своя живот, но за радост, около него е семейството му, което винаги би му помогнало да се съвземе.

Със сигурност в романа няма и капка фантазно, защото всичко е много реалистично. Особено ми хареса развитието на Ан- най-малката дъщеря на Фей и Уорд. 
Всички знаем, че майката  винаги ще намери време за детето си, но дали винаги това е така, защото Ан се чувства много пренебрегвана в сравнение с братята и сестрите й, затова решава, че ще избяга. Обаче това й коства много и не само на нея. Всички страдат от нейното бягство. 

За съжаление, книгата отдавна не се разпространява и ще можете единствено да я четете от интернет. Освен ако не поразпитате в някоя библиотека или щанд с книги втора употреба.

Не мисля, че мога да кажа още нещо, защото няма думи, които да опишат книгата.
 Може би само тава, че си заслужава и я препоръчвам горещо. Давам и 5 от 5 звезди без да се замислям. 
 
Една история, показваща реалността и трудностите, който животът ни поднася. История с не толкова приемлив край, но пък е една от историите, които ще помним завинаги. Това е "Семеен Албум" на Даниел Стийл.

0 коментара:

Публикуване на коментар