Dream Film Adaption или коя книга бих искала да видя на големия екран



Идеята за този пост ми дойде докато гледах коментарите на една книга в  Goodreads, че би могла да стане на добър филм, и реших, че може да напиша пост относно коя книга бих искала да видя като филм.

За напред ще правя такъв вид постове и днес като за първи път ще говоря за книгите на....





..................................................................................................

Касандра Клеър

..................................................................................................




Знам, че вече има направен филм по първата й книга, но има още пет останали книги, заслужаващи си да бъдат екранизирани. Нали?
Също и има в момента вървящ сериал, но в засега няма да говоря за него.
Ревю на серията "Реликвите на смъртните" можете да прочетете тук.

Та, който е чел книги от Касандра знае, че определено си заслужават.
Първият филм има доста недостатъци, обаче. Ще изброя някои от нещата, които не ми харесаха. Например, не бяха подбрани добре актьорите за ролите на Изабел (тя има дълга черна коса и е висока колкото Саймън) и за ролята на Валънтайн (ако сте чели книгите ще разберете веднага какво имам в предвид ;)
Другото е, че историята с призоваването на демоните си беше извъртяна като цяло, но стига толкова за нещата, които не ми харесаха.

Ето защо толкова бих искала да видя тези книги направени на филм.
Първото е, защото книгите са много динамични и вълнуващи. В техният свят има толкова много нови и любопитни неща, същества, руни и какво ли още не, че с удоволствие бих си купила билет само, за да видя тези неща на живо.  Във вече съществуващият филм по "Град от кости", най-вече ми харесаха стилитата.
(стили е нещото, с което ловците на сенки изписват руните си.)
Начинът по който стилито на Изабел бе графирано и как светеше при писане, много добре наподобяваше тези от книгата, въпреки че оригнално те се правят от адамас- метал, който може да убива демони.

Представете си как ще изглежда битката със Себасиан в шестата книга на екрана.
Именно за това говоря!
Множество ловци на сенки и най-важното- градът от стъкло- Аликанте. Винаги със си мечтала да посетя някой град от някоя такава книга, а пък ако можех да си избирам, то бих избрала именно него.


За съжаление, първият филм направен по книгите не е покрил нужният бюджет, за да се създаде втори филм, но със сигурност има много почитатели на Касандра Клеър, които ще ме подкрепят в това, че неините книги са достойни за екранизиране.

Коя е книгата, която вие бихте искали да бъде направена на филм?

Очаквам отговорите ви в коментарите, а ако тази публикация ви е харесала, можете да натиснете бутончето "харесва ми"  малко по надолу.  Също не забравяйтe да харесате страницата на блога във Фейсбук, за да научавате по-лесно за нови публикации.

0 коментара:

Публикуване на коментар