, ,

Срещата със Сали Грийн, авторката на Полулош

 
 

Не мога да сдържам вълнението си! Веднага след срещата започнах да пиша този пост, но стана прекалено късно и затова го публикувам на следващия ден.

Вчера ( на 30 май) в София се проведе среща и представяне на книгите на Сали Грийн. Тя е авторката на "Полулош", "Полудив" и "Полуизгубен". Авторката издава първата си книга през 2010 в Англия и тя набира голяма популярност. Сали е една от най-публикуваните тийн автори и нейните книги са преведени на повече от 50 езика.
Още с пристигането си на мястото за срещата, тя надписа няколко книги и започна да отговаря на въпросите на читателите си. Това беше първият ми път, когато се срещам с автор на любима книга и ще го помня дълго време.




Сали Грийн видимо беше уморена от дългия си ден и от пътуването, но също така беше много отдадена на читателите си по време на цялата среща.
Нещата, за които авторката говори, бяха  главно относно книгите й и героите и сюжетът в тях. В момента тя съобщи, че работи върху други истории, защото писането е нейната страст, така че се надявам в бъдеще да се сдобия с още някоя нейна творба. Настоящата й работа тече върху творба на име - The Smoke Thieves, очаква се да излезе 2018.

А относно героите разбрахме, че най-скъп й е Натан, но всеки от тях има специално място в сърцето й. Тук тя дори се пошегува, че е прекарала повече време с Натан, отколкото със собствения й син.

Попитаха я дали ще видим и филмова версия на книгите, но тя не даде точен отговор, освен че все още нищо не се знае.
Също така, тя ни сподели много интересни неща относно начинът и на писане, обосновки защо е избрала нещата да са по един или друг начин и много други.


След като приключи срещата, тя се захвана със снимки с фенове и продължи да дава автографи. Все още ме държи вълнението и на приятелите ми може би вече им омръзна да ме слушат да говоря за това.


Много се радвам, че успях да се сдобия и с личен автограф и да обменя няколко думи със самата нея, затова благодаря на издателство Колибри и Варна-лит, че поканиха невероятната авторка в България!


 Ревюта на книгите й:

0 коментара:

Публикуване на коментар