, ,

Ревю на ПолуДив от Сали Грийн
Автор: Сали Грийн
Жанр: Фентъзи


Това е втората част от поредицата "Полуживот" на Сали Грийн. 
Още първата книга- Полулош (кликни за ревюто) ни поглъща в непознатия свят на Бели и Черни магьосници, като ни зарибява толкова, че нямаме търпение да разберем какво ще се случи след като Натан е получил трите дара. 

Отново съм приятно изненадана от книгата и авторката. Няма как хората, които харесват фентъзи с магьосници и екшън (като мен), да не им допадне.


Ще започна направо с рецензията:
Отново книгата започва малко объркано. Не знаем какво е станало с Натан, къде е и защо е там. Обаче бързо разгадаваме ставащото, защото книгата още от самото начало започва с развитието на действието. И това развитие се поддържа през цялото време и точно заради това, тази част ми харесва малко повече от предишната. 


/съдържа спойлери/ 
Още в началото на книгата се заинтригувах да разбера в какво животно се превръща Натан, защото той е наследил дарбата на баща си.  Но мистерията с дарбата на Натан е оставена на читателя, той трябва сам да разбере в какво се превръща. Хареса ми, че заглавията на всяка отделна част от книгата са във формата на отделните фази на луната, както и, че самата корица е със силуета на вълк. Което е хитро, защото не ми отне дълго да се досетя, че Натан се превръща именно във вълк. 
Освен темата за новия живот на Натан след получаването му на трите дара, темата за любовта също е засегната. И то най-главно засегната. След първата книга Алисън остава с Меркюри, но във втората Натан си я иска обратно. Интересна е интригата между различните чувства на главния герой. Както знаете, Гейбриъл е влюбен в Натан, но дали той го обича по този начин? Дали Аналис ще отвърне на любовта на Натан? Дали баща му го е грижа за него?
 Главният герой размишлява често над такива въпроси.


Изправени пред нови опасности, предизвикани от новият предводител на Съвета на Белите магьосници, всички искат едно и също- да премахнат новият водач. Наблюдаваме как Бели и Черни магьосници работят заедно за една обща цел. Дори най-могъщият сред Черните ще се сражава в тази война. 


Изключително удовлетворяващо е да видиш могъщият Маркус най-накрая със сина си. За нещастие, това не е вечно, защото тъжният, разплакващ край на този магьосник приближават. 


"-Понякога губиш, понякога… пак губиш. (Гейбриъл)

-Историята на живота ми в едно изречение… (Натан)"В заключение ще кажа, че тази книга е невероятна. Съдържа смесица от чувства, размисли, екшън, малко мистерия  и любов. Краят се оказа по-различен от това, което очаквах (да бъде щастлив), но това само ни нахъсва за следващата книга.

Благодаря на издателството за прекрасната книга!


 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
Издателство: Колибри
Страници: 373
Година на издаване: 2015
Анотация:
Във втората част от трилогията Натан вече е на седемнайсет, пълноправен магьосник, наследил могъща дарба от страховития си баща, която тепърва трябва да се научи да контролира. За съжаление с нея далеч не се изчерпва списъкът с нещата, които Натан трябва да се научи да владее, там са и любовта към Аналис, която навярно го е предала, странното влечение към Гейбриъл, който не крие чувствата си към него, желанието да бъде със своенравния си кръвожаден баща, жаждата за мъст към всички Бели...
Но може ли един див звяр да обуздае инстинктите си?

0 коментара:

Публикуване на коментар