,

Ревю на Петата Вълна, Последната Звезда- книга 3

https://www.bookdepository.com/Last-Star-Rick-Yancey/9780141345949/?a_aid=potterrocker


Автор: Рик Янси
Заглавие: Последната звезда
Жанр: сай-фай, фентъзи
Оценка: 5/5

В третата книга от поредицата сме ударени от вълната на изненадващия край. Това е книгата, заради която си струва да прочетете цялата поредица, защото ще останете удивени от развитието на действията и обратът на събитията! Обожавам тази книга! Особено заради тези думи в най-силният момент от финала: 


"Love is forever. If it wasn't, it wouldn't be love. The world is beautiful. If it wasn't, it wouldn't be the world."

Обикновено цитатите в книгите не ми правят голямо впечатление, може би защото съм толкова погълната от историята, че нямам време да си ги отбелязвам, но точно този почти ме насълзи, защото вече се разбираше какъв ще бъде краят.


Единственият път, в който си казах "wow" в тези книги, беше в края на третата част. Изключително силен и запомнящ се край. Изгарям от желанието да ви го споделя, защото беше уникален, но с това бих развалила удоволствието от четенето.
 Но освен в края, в останалата част от книгата, действието също е развито, много повече отколкото във втората книга. Още от началото си припомняме как завърши предишната част, защото започваме точно от финала на "Безкрайното море".
 Този път главните герои, които търпят най-много развитие са Катализатора, Каси и Вош. Въпреки, че те са в светлината, останалите също имат своите си изявления. Някои си отиват и се жертват за отбора, докато други успяват да се измъкнат от опасностите и да тръгнат напред. Като цяло книгата е супер динамична и раздвижена от страна не само на сюжет, ами на връзките между героите и техните чувства.
А относно извънземните нашественици ще разберете много нови неща.
Всичко, за което сме ги смятали, се оказва грешно. Дори и за Заглушителите не са това, за което сме ги смятали. Авторът на няколко пъти ще ви накара да се запитате "е защо тогава ни бяха цели три книги, като всичко е било погрешно?", но тогава идва логичното обяснение, и се разбира, че това не е просто авторска прищявка, а уликите винаги са си били там. Просто не сме ги видели.

След втората книга от поредицата да си призная, бях скептично настроена за третата. Обаче се радвам, че тя успя да ме изненада! И независимо от ниското ниво на "Безкрайното море", останалите две книги си заслужават и ви ги препорчвам. Ако все още се чудите дали ще ви харесат, гледайте филма.      

Само заради силният завършек аз й давам 5/5 звезди.

    Благодаря за вниманието! Виж още: книги, които ПРЕПОРЪЧВАМ

0 коментара:

Публикуване на коментар