, , , , ,

Къде се дянах? Кратък книжен отчет и планове.


  Привет!
  Със сигурност някои от вас са забелязали, че в последно време никаква ме няма по отношение на книжни ревюта, а да не говорим за друг вид статии или рубрики. Може да се каже, че от няколко месеца The Book Pub замлъкна и се обажда само когато има ново ревю. Сещате ли се откога не сте виждали тагове или дискусии? Е, определено не е било скоро и аз много страдам заради това...  Причината, ако все пак се чудите, е много проста. 
  С всеки изминал ден прословутите масови "заколения" - наречени НВО за 12ти клас - (не е НВО-то, по което дават "Игра на тронове", да не се объркате) или още по-известни под името "матури", се приближават. А до тях вървят и всичките останали неизменни дванадесетокласникови работи. Още повече, че никак не смогвам с най-важното нещо - ученето. И следователно като една от величините на уравнението не върви по план, всички останали също се занемаряват, а това включва всичките ми хобита - четенето, рисуването и тн. Ще кажа само, че да учиш за матури не е лесно.   


  Обаче целта на този пост не е, за да ви опявам за проблемите си, а да ви припомня за съществуването си и да ви споделя поне какво чета и с какво се занимавам между всичко, случващо се в момента в моя живот. 


  Какво чета?
  Ще започна с книгите, които прочетох през последните няколко месеци. А те не са много за мое съжаление. Но пък поне се оказаха едни страхотни заглавия.  


2. Тетрадката на смъртта - манга от Тсугуми Оба  
и в момента чета "Изчезналият герой" от Рик Риърдън.  От изброените автори само трима ми баха познати, а с останалите едва сега се запознах. Стоманеното сърце ме спечели със своята динамичност и интересно изградена реалност, а Брандън се очертава да присъства и занапред в списъците ми с прочетени книги. И може би сте се заинтригували от номер две. За първи път през живота си се сблъсках с това нещо, наречено "манга". И много ми хареса! Винаги съм имала интерес към комикси и тем подобни графично изобразени истории, но едва наскоро, под влиянието на събития като Aniventure Comic Con и Aniplay, най-накрая се подадох и започнах все повече да ги търся. А Тетрадката на смъртта я препоръчам с две ръце! Нямам търпение да прочета и останалите романи от серията!
  Друга книга, която също много ме впечатли, бе Елайза и нейните чудовища. За да разберете мнението ми за нея ви препоръчвам да прочетете ревюто ми, защото иначе би станал твърде дълъг този пост. А черешката на любовните романи, които прочетох през последните няколко месеци, без съмнение е Огън на леда! Уникална книга с оригинални персонажи, особено този в главната женска роля.  Какво гледам?


  Реших този път да включа филмите, предаванията и сериалите, които следя. В по-ранните си постове съм споменавала, че 2019г. ще бъде годината на филмите. И се оказах права, защото никога не съм изпитвала толкова силно вълнение относно филми през живота си.
  Може би трябва да започна още от началото на годината? Гледах първо краят на трилогията Как да си дресираш дракон. Плаках, смях се и си тръгнах от киното с едно такова весело-тъжно настроение. Весело, защото филмът беше уникален, и тъжно, защото беше последният филм от трилогията. После гледах Капитан Марвел, който е задържителен за гледане преди Отмъстителите. (Споменях ли, че съм супер фен на Марвел?) Отново останах много очарована!
  След това дойде времето за епичният ВРЪХ на филмите за годината - Отмъстителите: Краят. (драматична музика)
  За този филм чаках цяла година! А това, което чувствам към него, просто не може да се опише с думи. Едновременно го мразя и обичам, но определено е шедьовър и достоен финал на една цяла ера... (*пуска няколко сълзи*)
  Следващия голям филм, който се е наредил на опашката и чака да го изгледам, разбира се, е Междузвездни войни, който излиза през декември. Но преди това определено ще гледам Спайдърмен - Far from home, Мъже в черно и То 2.


  При сериалите е по-лесно. Три думи - "Игра на тронове". Представете си ме само как изпадам в паника след като съм чакала осми сезон чак от миналото лято, а епизодът по HBO закъсня с няколко минути! Да, такъв фен съм аз. Друго, което гледам, е едно супер готино анимационно сериалче "The Dragon Prince" от Нетфликс, което ме впечатлява с начина, по който е нарисувано. Всичко е изпипано и детайлизирано, направо да ти е кеф да го гледаш! И сега ще издам малко от бъдещите си планове: май знам какъв косплей ще правя за Комик кон тази година... 


  Планове занапред?
  Определено при мен планирането на бъдещите ми четива не е особено сполучливо, но все пак продължавам да си правя списъци и да добавям книги в TBR купчинката. Наскоро ми хрумна една идея да се поразровя в творчеството на по-известни автори в даден жанр. "Известни" в смисъл като "класиката в жанра". Иска ми се да се запозная с творчеството на Агата Кристи например, която ми бе препоръчвана неколкократно и вече доста настоятелно. А и многобройните й криминални книжки ме привличат все повече. Така че Агата Кристи е име, което планирам да включа в ревютата си.
  Иначе имам и цялата поредица Песен за огън и лед, която чака да бъде прочетена. (Може да потърсите ревюта на първите две книги в блога ми.) Очаквам с нетърпение и следващите любовни романи на изд.Ибис, а YA книгите смятам да оставя за лятото, което се очертава да бъде доста динамично.


Благодаря ви за вниманието и се извинявам за дългия пост! До скоро!

 

0 коментара:

Публикуване на коментар