,

Ревю на Нещо като любов от Джули Джеймс




Автор: Джули Джеймс
Заглавие: Нещо като любов
Жанр: любовен роман, чиклит
Оценка: 4/5




 ФБР иска тя да им сътрудничи...
Като дъщеря на милиардер и собственичка на най-добрия магазин за вино в града, Джордан Роудс е канена на най-изисканите партита в Чикаго. Но има едно конкретно събитие, до което агентите на ФБР искат да имат достъп: благотворителна дегустация за набиране на средства, организирана от известен ресторантьор, който освен всичко пере парите на мафията. В замяна на освобождаването на брат ѝ от затвора, Джордан се съгласява да отиде на партито с придружител, а кавалерът ѝ да е агент на ФБР.
...А агент Маккол иска просто нея.
Най-добрият агент под прикритие в Чикаго, Ник Маккол, има правило: никога да не се обвързва емоционално с жените. Тази „среща“ с Джордан Роудс е просто задача, която и двамата са решени да изпълнят, дори и да не могат да прекарат заедно повече от пет минути, преди саркастичните забележки и искри между тях да започнат да прехвърчат. Но когато разследването на Ник е компрометирано, той и Джордан нямат друг избор, освен да се преструват, че са двойка. Това, което започва като обикновена мисия, се превръща в нещо много повече... 




 Това е третата книга от Джули Джеймс, която чета, и вече съм убедена в таланта й да избира изкусно персонажи и истории за своите книги. На "Нещо като любов" не й достигна малко, за да се превърне в достоен конкурент на "Най-сексапилният мъж", книга, която ми хареса страшно много! (ревюто четете тук)

 Като за начало на това ревю ще опиша "Нещо като любов" само с няколко думи: типична чиклит книга, която още от началото без проблем те кара да искаш още!

 "Нещо като любов" започва с представянето на агент Ник Маккол, на когото му възлагат нова задача под прикритие, в която в последствие трябва да се представя за гаджето на богатата наследница Джордан Роудс. Разказана от неутрален разказвач, историята започва да се развива по очаквания начин, включващ доста забавни сцени и подмятания на реплики, а любовното напрежение се постига от първоначалната love-hate връзка между главните персонажи. А още повече за приятните изненади допринася и фактът, че Ник е агент на ФБР. Това веднага трябва да ви подготви за секси моменти като задължителната страстна целувка пред вратата на дома на Джордан, само за да влязат в зададената им роля на влюбена двойка. Вълнуващо, нали?

Това, което ми хареса най-много в книгата обаче (настрана от идеята за романс под прикритие), е че постоянно нещо се случва и сюжетът се развива без паузи. Това придава динамика на романа, която лично аз винаги търся в четивата си. Още повече, непринуденият стил на писане улеснява читателя да се отпусне и единственото, което му остава да прави, е да се наслаждава.

 Като читател, който вече има някаква база за сравнение, не бих казала, че книгата е нещо особено сложно или многопластово, но смея да твърдя, че е едно приятно изживяване. За разлика от Колийн Хувър например, която задължително се докосва до някакви сериозни житейски теми чрез словата си, или пък К. А. Тъкър, която успява да изгради сложни и пълнокръвни персонажи, за които да те е грижа дори след прочитането на даден неин роман, Джули Джеймс се концентрира изцяло върху любовното в своите книги. 
 Тя набляга само върху развитието на връзката между Джордан и Ник, и то доста успешно го прави. Връзката на двамата лесно започва да се разгорещява до буен огън, който да се прехвърли и у читателя. Докато за всичко останало - свързано с второстепенните герои или с по-мащабните събития - може да се каже, че е като фон, искаше ми се да бъде малко по-доразвито и затова не мога да дам пълен брой звезди като своя оценка. Сигурна съм, че дамите, четящи единствено любовни романи, ще оценят високо това творение, но аз винаги търся нещо по-широко скроено и отделящо внимание на други неща, освен на любовта.   

 Въпреки всичко, заради чудесната история и привлекателната романтика "Нещо като любов" се превръща в идеалния избор на ненатоварваща книга за след дългия ден, когато човек просто иска да разпусне с чаша вино... Препоръчвам книгата на всички запалени любители на жанра чиклит!
 



Благодаря ви за вниманието и до скоро! 




 



Най-сексапилният мъж - Джули Джеймс 
Любов под прикритие - Джули Джеймс








0 коментара:

Публикуване на коментар