, , , , ,

2022 на кинолента и книжен отчет (Акценти 2022)




Добре дошли на годишните акценти на The Book Pub – 2022 г.!




    За много години, читатели!
   Сякаш без да е минала една цяла година, а само мимолетен сън, ето ме отново, пред екрана, пишейки годишни книжни акценти. Благодарна съм, че въпреки всичко, което се случва през всяка изминала година – всички радости и нерадости, успехи и провали – аз отново сядам тук и пиша. Книгите, моят блог, любимите ми заглавия и жанрове, всички онези измислени светове и чужди животи са това, което ми напомня коя съм, дори и да не чета всеки ден, дори и да прочитам минимално количество книги на година, те са винаги там и винаги ще определят, че съм именно читател преди всичко останало.

    В интерес на истината едно от пожеланията ми за 2022 г. се сбъдна – а именно да имам повече време за четене и писане. Не знам как успях, но четох повече, въпреки по-малкия брой заглавия (общо 27), но пък се осмелявах да започвам по-обемни книги. [which is a win-win] Относно писането мога да кажа, че се стегнах и успях да напиша цялата си дипломна работа, да сътворя цял фентъзи сборник заедно с моя приятел, да завърша първата си стихосбирка (и двете са все още само за лично четене) и да напиша две научни статии за сп. „Библиотека“ и с трета, задаваща се на хоризонта. Определено съм доволна от 2022 г. в това отношение, имайки предвид динамичността на събитията във всеки един сезон от годината. Все пак, някои от творческите ми изяви може да прочетете в писателския ми блог. (линк)

    
    Сега предлагам да ви покажа какво прочетох:





Прочетено през 2022 г.

  1. „Сънища“ – Виктор Меламед
  2. Котаракът, който спасяваше книги“ – Сосуке Нацукава
  3. Пожарникаря“ – Джо Хил
  4. Reminders of Him“ – Колийн Хувър
  5. Краят на Аврора“ – Джей Кристоф, Ейми Кауфман
  6. „Балада за Георг Хених“ – Виктор Пасков
  7. „Диви разкази“ – Николай Хайтов
  8. „Лавина“ – Блага Димитрова
  9. Червенохалата“ – Цветелина Владимирова
  10. "The Library" – Bella Osborne
  11. „Спасителят в ръжта“ – Джеръм Д. Селинджър
  12. „Ние, врабчетата“ – Йордан Радичков
  13. Върховна колекция Марвел комикси – от брой #24 до #43

*линковете са към ревютата в блога





Класациите на 2022 г.



~Любими книги 2022 г.~


1.     “Reminders of Him” – Колийн Хувър

2.     „Балада за Георг Хених“ – Виктор Пасков

3.     „Котаракът, който спасяваше книги“ – Сосуке Нацукава

4.     „Червенохалата“ – Цветелина Владимирова

5.     „Краят на Аврора“ – Ейми Кауфман и Джей Кристоф



~Любими филми и сериали 2022 г.~


1.     Avatar: The Way of Water

2.     House of the Dragon

3.    The Guardians of the Galaxy: Holiday Special

4.     Uncharted

5.     Obi-Wan Kenobi

6.     The Dragon Prince

7.     Moon Knight

8.     Stranger Things Season 4

 


~Концерти 2022 г.~

    Може би е време да добавя и нова графа в годишните акценти, а именно „концерти“. Изминалата година посетих няколко концерта и музикални фестивала:

  1. Hills of Rock 2022 Sofia
  2. Hills of Rock 2022 Plovdiv
  3. Spice Music Festival 2022 (Burgas)
  4. Infected Rain (Sofia)
  5. Godsmack (Sofia)

 






 

    Концертите се превърнаха в още една моя страст и хоби. Надявам се всичко да бъде наред и отново да имаме щастието да можем да посетим подобни събития и през 2023 г. А също и стискам палци за отдавна несъстоялия се Комик Кон [чакаме го от 2019-та г.]

    Другия прекрасен акцент за изминалата година е, че първата част на Върховна колекция графични романи на Марвел е факт! Вече имам всичките 60 броя! А чудесната новина, че от издателството ще продължат серията с нови 60 броя, много зарадва всички фенове. Определено това е най-скъпата книжна колекция [буквално и сантиментално], която притежавам, ха-ха. Всичко в нея ми е любимо – качеството на изданията, оформлението, историите, хартията и рисунките. Не се харесахме с всяка една от подбраните истории, но определено имам много фаворити.

    

      Та, така може да се обобщи моята книжна 2022-ра година. Определено можеше и по-добре, но както обичам да се оправдавам, поне се запознах с някои от новите си любими книги, слушах страхотна музика, преживях невероятни неща и гледам бързо да забравям лошите моменти. ♥ За новата година предстоят много вълнуващи неща и единствено ще си пожелая здраве и достатъчно вдъхновение, за да успея да ги усъществя и да ви ги покажа. Ще се опитам да бъда по-активна тук, както и в Инстаграм. May the force be with us all!


 Благодаря ви, че се отбихте в блога ми! Желая ви едни прекрасни празници и успешна 2023 година! Нека всичко, което пожелаете, да ви се сбъдне, защото го заслужавате!
До скоро от мен! ♥



Полезни линкове:

Моят Goodreads профил
Фейсбук страницата на The Book Pub
Моят книжен Instagram профил
Фотографска страница



0 коментара:

Публикуване на коментар