, , ,

Ревю на Пречистваща истина от К. А. Тъкър.





Автор: К. А. Тъкър
Заглавие: Пречистваща истина
Жанр: романтичен трилър
Оценка: 4,5/5




 "Пречистваща истина" е продължението на "Забравена истина" от К. А. Тъкър, авторка, която започвам да харесвам все повече и повече. Спомням си, че първата книга ми хареса страшно много! Тя ме караше да се въртя в ураган от емоции и екшън и когато на хоризонта се появи "Пречистваща истина" нямаше как да я пропусна, бях готова за още един дубъл от невероятното преживяване. И мога смело да кажа, че романът покри голяма част от очакванията ми!   

 Люк го срещаме като персонаж още в първата книга, който тук се превръща в главното действащо лице. Може да се каже, че е възможно книгата да се чете самостоятелно, но ще изпитате много по-голямо удоволствие, ако знаете историята на Джеси и Алекс, както и на някои второстепенни герои. Лично аз ви препоръчвам да прочетете и двете книги, защото докато при първата Тъкър ни показва само последствията от това да се занимаваш с руската мафия, то тук тя направо ни въвлича във руската мафия. Показва ни целите схеми и колко жесток може да бъде този "бизнес". А това, че е намесен агент под прикритие, прави цялото нещо супер напрегнато и, разбира се, вълнуващо.

 Клара Бертели се превърна в любимия ми персонаж още от самото начало. Тя е силна и решителна, когато става въпрос за чувствата й. Дори и да не го осъзнава отначало, винаги прави това, което трябва да се направи, независимо дали е получила заповед от шефа си, или не - тя следва повелята на сърцето си. И тук отново ще направя сравнение с първата книга. При "Забравена истина" нямаше шанс да не се влюбя в Джеси още от самото начало. Докато при Люк ми трябваше известно време, първо, за да го разбера, и второ, за да го възприема като достоен за Клара. Допадна ми, че Тъкър е усложнила характера му, като до последно той не знае на коя страна да играе. А когато се опита да го прави и на двете едновременно, всичкият му свят се срива, карайки го да направи съдбоносния избор. Впечатли ме, че в тази книга всичките герои са... как да кажа... малко по-трудни и недостъпни. Сякаш ги наблюдаваш по-отдалеч, за да можеш да прецениш техните постъпки по-добре. Те не те ангажират дотолкова с чувствата си или с мислите си. 



 " - Не че толкова обичам дъжда. Просто изпитвам заслужено уважение към това, с което той ни дарява. Хората го ненавиждат, но светът се нуждае от дъжд. Дъждът отмива мръсотията, намалява отровите във въздуха, напоява земята. Той вдъхва живот.
- Е, аз пък изпитвам заслужено уважение към това, с което слънцето ни дарява. ...
- Аз повече предпочитам слънцето след един хубав, напоителен порой. ...
- Доброто и лошото ръка за ръка, така ли?
- Не е ли това животът?"

 Сюжетът се концентрира върху двамата главни герои, като се разказва от техните две гледни точки, което е любимият и начин на разказване на любовна книга. Макар че има и нотка и на нещо по-мащабно, защото се случват много неща едновременно и се следи действието на останалите персонажи на заден план. Включени са задкулисни преговори и ненаписани случки, които да допринесат за напрежението. Не че самата идея за руската мафия и намесата на ФБР не създава достатъчно напрежение от само себе си. Не мога да пропусна да спомена и колко уникална е корицата! Подобни шедьоври те карат да харесаш книгата още преди да си я прочел.♥  

 "Пречистваща истина" си е романтичен трилър отвсякъде! Заради книги като тази това се превърна в любимия ми поджанр на любовните романи, заедно с историческите. Така, освен пленителната любовна история, в действието се преплита умело и нещо по-отрезвяващо, което да държи книгата далеч от клишетата. Препоръчвам я горещо, на всеки почитател на любовните романи, както и на онези, които искат малко съспенс между страниците, който да ги накара да четат с часове! 


Благодаря на издателство Ибис за страхотната книга и за това, че не спират да радват читателите си!   





Люк Бун не знае в какво точно е замесен вуйчо му Ръст, но мечтае за мощните коли, парите и красивите жени, които ще му донесе това. Изглежда, че желанието му най-после е на път да се сбъдне. Когато Ръст му поверява управлението на сервиза си, той му отваря и вратата към купища пари и нови възможности. И макар бизнесът да не е законен, Люк никога не се е притеснявал за подобни подробности. Особено когато ще му позволи да седне зад волана на бленуваното „Порше 911“ и да попадне в обсега на радара на прекрасната богаташка щерка Рейн.
Клара Бертели е сред най-добрите в работата си – само на двайсет и шест, тя е една от най-успешните полицайки под прикритие във Вашингтонската полиция, отдел „Криминални престъпления“, и току-що са ѝ възложили случай, който ще изстреля кариерата ѝ към върха. Задачата ѝ е да разбие най-голямата престъпна група за продажба на крадени коли на Западното крайбрежие. Но за да го постигне, тя трябва да действа под прикритие, превъплъщавайки се в образа на Рейн Мартинес. А нейният обект на разследване е двайсет и четири годишният Люк Бун, ключовият играч, който, изглежда, е готов да тръгне по стъпките на своя вуйчо.
Докато Клара затъва все по-надълбоко в разкошния свят на Рейн и в обятията на своя невероятно чаровен обект, границите между редното и грешното започват да се размиват, заставяйки я да се пита дали ще може да остави зад гърба си всичко това. И дали изобщо го иска.
 

















 Препоръчвам също и:
Забравена истина - К. А. Тъкър
Любов под прикритие - Джули Джеймс
Трилогията на Лекси Блейк








0 коментара:

Публикуване на коментар