,

Ревю: Любов под прикритие

Автор: Джули Джеймс
Заглавие: "Любов под прикритие"
Рейтинг: 3,5 от 5
Жанр: любовен роман с еротични нотки, чиклит
Бележка: за почитателите на любовни трилъри!
 

Двама от най-добрите агенти на ФБР, които още в академията проявяват съперничество един към друг, което води до тяхното неразбиране, продължаващо и шест години след това. И веднага след завършването, всеки един от тях (Джон и Джесика) потеглят към своите отделни кътчета на страната, доволни, че повече няма да се срещнат. Обаче, един ден съдбата ги събира в работа върху една и съща мисия и те, въпреки дрязгите си, трябва да се съсредоточат върху задачата. Което всъщност се оказва доста трудно и за двамата, след като започват да разбират, че е станало най-голямото недоразумение някога.


Всички вече сме наясно, че издателство Ибис винаги подбира романите си (и особено любовните) с финес, и този път също не ни разочарова като ни предоставя още една страхотна книга от вече известната ни Джули Джеймс. И ако сте забравили коя е тя - Джули е авторката на книгите "През онази нощ...", "Нищо повече от любов", "Неочаквано едно лято..." и сега на  "Любов под прикритие".
Този чиклит роман определено може да се конкурира достойно с останалите от този жанр, които прочетох тази година. Книгата ми хареса като представител на жанра си, но аз като все развит читател, който чете фентъзи, исторически и какви ли не други жанрове още, намерих някои забележки.  Затова и моята оценка е такава, а не престижната-  5 от 5 звезди.  Просто в различни отношения книгата е за различна оценка и ми беше трудно да я оценя, но общо сумирано и закръглено се получават 4 звезди, а за да съм още по-точна - 3,5 звезди. (Сумирано от сюжет, герои, история и тн.) Надявам се да сте ме разбрали.

  Но нека първо да започнем с хубавите черти на книгата, преди да ви кажа забележките си.

Първо и най-важно! Очакваното (любовно) напрежение между главните герои, което по принцип се очаква да присъства във всяка чиклит книга, е тотално налице. Така че спокойно мога да споделя, че дори аз самата изпитах пеперудите в стомаха си на моменти докато четях книгата. Просто това, че авторката дразни читателя като все забавя най-очакваното, а именно първата целувка, така че да направи напрежението по-голямо и по-голямо е невероятен похват, който смятам, че ще признаете, че не се получава във всяка книга. А това нещо дава голям плюс на историята, защото аз винаги очаквам нещо, което да те кара да настръхнеш с очакване. Така моментите стават още по-сладостни.

А и това, че авторката пише за ФБР, а тя самата е била адвокатка, ми вдъхна повече надежда, че книгата ще е (или поне ще изглежда) достоверна. И наистина се усеща лекотата, с която Джули използва термините и понятията, което също е важно, за да създадеш реалистични ситуации и случки.

И тук е времето да обявя нещото, което най-много ми направи впечатление - и това е сюжетът.
Именно той ме накара да се замисля дали 4 звезди не са в повече на романа. Той е разнообразен, но лошото е, че на места се губи нишката. Като цяло всичкото внимание е насочено към героите и техните проблеми, отколкото  на междувременно въртящия се свят. И за да разберете какво имам предвид - ето случая:  двамата главни герои са на мисия под прикритие, в която трябва да изобличат корумпирания кмет на Джаксънвил. Обаче, докато Джон и Джесика се любуват един на друг, но не го признават (разбира се), изведнъж изобщо не става дума какво се случва с този кмет. Сякаш авторката го е забравила. Поне аз останах с това чувство, а като почитателка на фентъзи жанра, в който сюжетът и действието са преди героите, това нещо ми направи веднага впечатление. Да, разбирам, че това е чиклит и че се набляга на романтиката. Но това лично на мен не ми допадна, но ако вие обичате любовни трилъри с наистина голямо електричество между героите - то "Любов под прикритие" ще ви хареса. Но моят съвет е, че ако очаквате някой случай от мисия с агенти от ФБР (защото виждате, че в анотацията става въпрос за ФБР) не се надявайте на много екшън.

Питате дали имам нещо за казване относно героите? Да и не е малко.
И, да - те са с перфектна и сексапилна външност, идеални един за друг. Може да ви звучи малко нереално, но тук веднага ще ви спра. Въпреки че героите са толкова сюрреалистични, авторката ни ги представя като живи и реални хора. Те имат опасения и мечти, а понякога трябва да избират между това, което винаги са искали и това, което наистина им трябва, за да са щастливи. Накратко - присъства балансираност между идеализма и реализма при изграждането на характерите.  Както присъства и балансираност между това, че книгата е едновременно чиклит, но и приятен трилър.
Според мен дамите, които си мечтаят за високия рус униформен, определено ще се влюбят в книгата! Но защо пък не и останалите? "Любов под прикритие" си има нужните дози трилър, напрежение, еротика и романтика.  

И ако досега сте превъртали всичките тези думи отгоре, ето едно кратко обобщение.
 "Любов под прикритие" със сигурност ще ви представи една сладка и изпълнена с желание история, както и с малко напрежение директно от средите на ФБР.  Реалистичните диалози без превъзхвалени реплики ще ви оставят да се насладите на вибриращото напрежение между Джон и Джесика, но внимавайте за това дали искате само романтика или нещо повече...


Джесика Харлоу и Джон Шепърд, агенти от ФБР, имат зад гърба си общо минало, изпълнено със съперничество и взаимна неприязън. Двамата се сблъскват един с друг по време на обучението си в академията в Куантико и след като завършват, всеки от тях на драго сърце поема по свой собствен път. Шест години по-късно последното, което някой от тях очаква, е да се окажат партньори във важно разследване под прикритие. Но партньорството с бивш конкурент и съперник едва ли би могло да се случи в по-неподходящ и за двамата момент.
Джон се е разделил с приятелката си, след като я е хванал в изневяра. Изгубил общия им апартамент и няколко от най-добрите си приятели, той решава, че моментът е подходящ за ново начало и се кандидатира в елитния отряд за спасяване на заложници на ФБР.
Джесика, която наскоро се е развела с холивудски продуцент и се е завърнала от Лос Анджелис, също търси ново начало и изгаря от желание да се докаже в новия си офис.
За да заловят корумпиран политик от Флорида, двамата ще трябва да намерят начин да работят заедно в екип. Задача, която се усложнява още повече, когато като част от разследването са принудени да отседнат в романтичен морски курорт. Но неочаквано и за двамата страстта зад непрестанните им препирни заплашва да направи работата им още по-трудна…

Благодаря на изд. Ибис за  (както винаги) хубавата книга!
Допълнително: 345  страници


0 коментара:

Публикуване на коментар