, ,

Какво ли ще се случи „Неочаквано едно лято“ според Джули Джеймс...



*книжно ревю без спойлери*

Автор: Джули Джеймс
Заглавие: Неочаквано едно лято
Жанр: любовен роман
Оценка: 4,5/5





Искри започват да прехвърчат, когато бракоразводната адвокатка Виктория Слейд се нанася в съседство с разследващия журналист от „Чикаго Трибюн“ Форд Диксън…

Виктория е била свидетел на нещастния край на достатъчно връзки, та завинаги да се откаже от идеята за брак. Което не означава, че има нещо против неангажиращите авантюри… Но не и със самонадеяния й нов съсед. Ала когато се съгласява да поеме случая на сестра му, тя е твърдо решена да спечели… дори ако за това се налага да обедини усилия с него.

Форд иска да открие мъжа, който е направил дете на сестра му, а след това я е зарязал. Готов е дори да се съюзи с Виктория въпреки факта, че красивата брюнетка го дразни както никоя друга жена. Ала колкото повече време прекарва с нея, толкова по-ясно си дава сметка, че единствената жена, толкова скептично настроена към любовта, колкото и той самият, е точно тази, в която би могъл да се влюби... 





 Приветствия в моя блог, читатели!
 Август е точното време от годината, когато ти се четат любовни романи, нали? Смятам, че тази година попадам все на хубави книги и „Неочаквано едно лято“ неочаквано много ми хареса. По принцип посягам към книгите на Джули Джеймс с малко съмнение, защото нейният стил на писане не ми допада особено заради ... лигавостта му и това, че е прекалено предвидим. Не ме разбирайте погрешно, Джули е страхотна писателка и заслужава всяка награда за романтичния жанр, просто моят вкус към подобни книги се измени доста през последната година и дори аз не знам какво точно искам да получа от тях, хах.
 И все пак съм много радостна, че „Неочаквано едно лято“ се оказа една [макар и любовна книга] история с добре подплатен сюжет, внимателно подбрани персонажи и перфектното темпо на привързване между героите. А хуморът е просто чудесен бонус към всичко.

 За разлика от множеството при любовните романи, Виктория и Форд наистина успяват да се поопознаят преди да предприемат каквито и да било по-нататъшни действия във връзката си. Поначало те са типичните дразнещи се персонажи, които всъщност не са толкова различни един от друг, за колкото се мислят. Признавам, че подмятанията между двамата са наистина умовати, с което бързо се спечелиха моите симпатии още от самото начало на историята.

 А като заговорихме за началото на историята, трябва да спомена, че тя започва по интересен и забавно-ироничен начин, който успя да задържи вниманието ми до финалната страница. Като за любовен роман „Неочаквано едно лято“ има изненадващо добре изграден сюжет с няколко подистории. 





 В романа се проследяват и съдбите на сестрата на Форд, която е самотна майка с четиримесечно бебе; личният живот на Виктория, която има проблеми с паник атаките си; също и отделно ставаме свидетели на моментите, в които двамата герои прекарват с най-добрите си приятели. Всичките тези неща спечелиха бонус точки на тази книга и ми помогна да разбера характерите на Виктория и Форд много по-добре, отколкото ако Джули Джеймс бе решила да наблегне само на интимните отношения между двамата, нещо, на което се разчита за успеха на любовните и еротичните книги. Както се казва отзад при анотацията – „наистина запомнящи се герои“.


„...добрите моменти си заслужават, независимо какво може да се случи след време. Защото откриваш някого, заради когото си струва да се изправиш срещу най-големите си страхове, някого, заради когото си готов да рискуваш.“

 Та, разбира се, няма как да липсват и подобни интимности в подобен роман. Те бяха причината да сваля половин звезда в оценката си в goodreads, просто защото читателският ми вкус вече е придирчив и крайно чувствителен на тази тема. Те не бяха прекалени, нито в повече, но ми се струват пресилени. Смятам да оставя този въпрос до тук и да продължа към следващото нещо, за което искам да поговоря.

 А именно за персонажа на Виктория, който сметнах за много по-добре изграден от някои други главни героини от любовни романи. Намерих много общи неща с нея като например проблемите й с доверието и любовта й към времето, прекарано само със самата нея си. Тя не е перфектна, но самият факт, че не е и го знае, я прави такава. Виктория се грижи за хората, които обича, дори това да й коства собственото щастие. А когато е инат, ще бъде такава колкото е нужно. Смятам, че много от вас също ще харесат образа й, а умните й забележки ще ви накарат да се усмихнете.

 „Неочаквано едно лято“ от Джули Джеймс със сигурност влиза в любимите ми любовни романи най-вече заради това, че не е просто поредната розова книга в жанра, а е многопластова и засяга важни теми. Искрено се наслаждавах да проследявам как ще се развие историята, а очакваният хепиенд стопли душата ми. Ако си търсите любовен роман за последните седмици на лятото, не се колебайте!


Благодаря ви за вниманието и до скоро!♥




ПС: в изданието се е получила техническа грешка и няколко от страниците трябва да се четат отзад напред. Но това може и да е единично само за изданието, което четох.



Полезни линкове:

Книгата в Goodreads
Фейсбук страницата на The Book Pub
Моят книжен Instagram профил



Книги, които също ще ви харесат:
Може ли да се срещнем отново? – Алисън Морган
Най-сексапилният мъж – Джули Джеймс
Завинаги мое момиче – Хейди Маклоклин
Тайният мъжки клуб за любовни романи – Лиса Кей Адамс




0 коментара:

Публикуване на коментар