, ,

Непопулярни мнения за книги - ТАГ !



Привет, четящи!
Вече училището почна, времето за четене се съкрати наполовина, а учебниците ще изместят купчината с хубави книги на нощното ви шкафче. А за тези, които не са ученици... за тях няма промяна, предполагам. Днес съм ви приготвила нещо, което от доста време не се е срещало в този блог, а именно - таг! Първо нека благодаря на Криси от Пътешествие из моята библиотека, че ме тагна! Може да проверите и нейните отговори на въпросите, за някои от които съм напълно съгласна с нея. 
 Относно този таг искам да кажа, че реших да го направя, защото въпросите не са от онези клишираните "за кой герой се сещаш" и тн., ами засягат повече характера на блогъра и разкриват повече за неговите интереси. Или по-точно - безинтереси, защото този таг главно засяга отговорите на негативни въпроси. 



Вижте сега какво отговарям и много ви моля да не злорадствате под поста в коментарите, защото, все пак, това си е моето мнение. *свива рамене* 



1. Популярна книга или поредица, която не харесваш.
Тук се сещам за трите пъти, в които с толкова желание се опитах да прочета "Гордост и предразсъдъци". И в трите пъти не минавах повече от половината от книгата, но от скорошните ми "фиести" със стари книги (т.е. класики) разбрах, че те не са моето нещо. На този въпрос също мога да отговоря и с "Вината в нашите звезди" и може би "Аристотел и Данте откриват тайните на вселената". Последната имаше искри, но не лумна огън.




2. Популярна книга или поредица, която всички освен теб мразят.
 Наскоро имаше един човек, който ми каза, че "Реликвите на смъртните" му били (цитирам с извинение) боза. И тогава разбрах, че има много хора, които не харесват тази поредица. Не отговарят на думата "всички" във въпроса, но за друго не се сещам... 







3. Любовен триъгълник, в който главният герой не се обвързва с човека, с когото желаеш и/или OTP, което не харесваш.
 Както и Криси, ще избера книгата "До всички момчета, които съм обичала" (заедно с продълженията й) където много се надявах Лара Джийн да се събере с (няма да издавам много, затова...) внукът на Сторми. 
 



4. Известен литературен жанр, към който рядко посягаш.
 Философска литература, книги за самопомощ въпреки че имам нужда понякога, сай-фай-ът също може да се намери рядко в списъците ми. 



5. Известен и обичан герой/героиня, който/която не харесваш
 Катнис от "Игрите на глада." Първо я харесвах, но после започнах да опознавам други главни героини от други истории и разбрах какво й липсва на нея. 
 



6. Известен автор, който не харесваш. 
 Това ще е Джон Грийн. Той ме отблъсна с "Вината в нашите звезди", за която имах толкова огромни очаквания.






7. Често използван литературен похват, от който ти е омръзнало. 
 Влюбването от пръв поглед може би най-много ми втръсва вече. Предпочитам градивният начин на влюбване, кулминиран с изненадваща целувка. Трябва да ме накара да се вълнувам всеки път, когато двамата герои са заедно, а не да се развали удоволствието от това още в първите 20 страници. 



8. Известна поредица, която нямаш намерение да прочетеш. 
 Изглежда негативните мнения за Сара Дж. Маас ме отдалечиха от книгите й. Поне засега. Знам, че масата ги харесва много, но напоследък ми попадат само лоши коментари. Иначе не се сещам за друга поредица, която да нямам намерения да прочета. Всичко искам да прочета!     





9. Съществува мнението, че книгата винаги е по-добра от филма, но... коя екранизация харесваш повече от книжния оригинал?
 Тук имам отново няколко отговора. Първо, това е "Всичко, всичко", чийто финал беше по-добър от книгата. И "Нарния". Книгата за Нарния е прекалено постна и без подробности, които във филма бълват отвсякъде. 





Това бяха моите отговори! Надявам се да ви е било интересно и ви благорадя за четенето! Понеже не знам кого да тагна, тагвам всички, които имат желанието да направят този таг. И, моля ви, след това да ми пратите линк. ♥

Очаквайте съвсем скоро поста ми за Комик Кон 2018, който беше уникален! Както и не забравяйте за моите книгоразделители, защото приятелите ми в училище доста ги харесаха. ;)
До скоро! 


2 коментара:

  1. Колко се радвам, че не съм единствената, която не е харесала „Вината в нашите звезди“. Стана ми леко на душата. 😌
    Благодаря, че се отзова на тага ми! Винаги е интересно да се види колко различни отговори могат да получат едни и същи въпроси. И все пак, най-много ми хареса това, че имаме един съвпадащ отговор ;)
    Чакам с нетърпение предстоящия пост.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам, че ме тагна! Новият пост ще е много скоро! ♥

      Изтриване