, ,

Отчет на прочетени книги, акценти и още нещо. – октомври 2020.


 Привет, четящи хора!

 Дойде времето за поредния отчет за годината. Ще започна този пост с това, че от последния такъв до сега се случиха доста неща. През лятото ходих на практика в редакцията на един вестник, след това имах кратка почивка в Хисаря, срещах се с приятели и започнах отново университет. Докато голяма част от годината мина сравнително спокойно този нов период на разнообразие ми допада. Нямам толкова време за четене или писане, както преди, но пък чисто ментално е хубаво човек да разнообразява ежедневието си.

[сега ще оставя една песен, която харесвам и която може да слушате докато четете този пост ^-^]


 Разнообразието се отрази и в четенето ми като след #агатапрезюли се залових с няколко любовни романа, единия от които не го дочетох. Но пък между любовните романи успях да вмъкна и някои коренно различни по жанр книги като няколко трилъра, два комикса, едно научно издание и дори исторически роман.

 Подредени в списък, прочетените книги от август насам изглеждат така:

„Огромен Малък Марвел“ - Скоти Янг
„Невероятния Спайдър-мен: Назад към началото“ – Ник Спенсър и др.

 Ще вмъкна, че започнах да събирам колекционерските комикс издания на „Най-доброто от Марвел“, които излизат през 2 седмици по бутките за вестници и в големите хранителни магазини. Все още не съм стигнала да ги чета, а изглеждат толкова апетитно! Плюс – качеството на изданията е отлично!

„Неочаквано едно лято“ – Джули Джеймс
„Уравнението на любовта“ - Хелън Хоан (недочетена)
„Премълчани истини“ – Колийн Хувър

 От тези трите определено отново Колийн Хувър удря десятката с „Премълчани истини“. Понякога се чудя защо не прочитам новите й издания веднага щом излязат. А „Неочаквано едно лято“ неочаквано ми хареса, защото Джули Джеймс не е точно авторката, към която бих посегнала.
Бунтът на сенките“ – Димитър Желев
„Психо“ – Робърт Блох
Аз още броя дните“ – Георги Бърдаров

 Наистина посягах към разнообразие от жанрове последните месеци и за добавка към списъка ще спомена, че в момента чета „Време разделно“ от Антон Дончев. Първото, което прави впечатление в книгата, е стилът на писане. Той е много богат, описателен и ангажиращ, затова трябва да се концентрираш изцяло върху написаното, за да вникнеш в историята. Дълго отлагах „Време разделно“ и смятам, че дойде точният момент да я прочета. Чета го наистина бавно, но усещам как отделеното време ще си заслужава.


 Друга новост при мен е, че съвсем наскоро създадох нов блог, в който имам намерението да качвам свое лично творчество. Засега има няколко стихотворения, а за в бъдеще [ако се престраша] смятам да споделям и проза. Ще се радвам, ако някой от вас има свое място, на което също споделя подобни писания, да ми го сподели в коментарите. ^-^

 Книжните ми планове след „Време разделно“ може би най-накрая ще стигнат до романите на Междузвездни войни, които чакат от мноого дълго време или поне до Марвел комиксите. Ясно е само, че ще ви ъпдейтвам относно това в Инстаграм. Засега ще ви пожелая хубаво есенно време и много хубави книги!

Благодаря ви за вниманието и до скоро!♥


24.10.2020 г.

0 коментара:

Публикуване на коментар