, ,

Съвети за събития като Aniventure Comic Con!


Привет, привет!
Има ли човек, който да не е чувал за Комик Кон? Едва ли. За първи път посетих КК през 2018-та година и още с влизането си през вратата се влюбих до уши в обстановката, хората, хайпът... във всичко свързано с това събитие! Спомням си как след това вълнението ме държа няколко месеца, а с наближаването на следващото издание то се завърна и като си помисля, че има само седмица до КК 2019 настръхвам.
   
Спомням си обаче и как като "лятно дете" на подобно събитие не бях подготвена за някои неща. Now I know better, though! Покрай нетърнпението да отида просто не бях помислила за някои (всъщност доста важни) неща, които в последствие се оказаха малки препъникамъчета. Обаче ако косплейваш, вече стават голяма пречка. Лично на мен много ми харесва да косплейвам. От сравнително скоро започнах да си правя костюми, не съм добра, но го правя със символични цели, най-вече за кефа да се пръкнеш насред тълпа, облечен като персонаж, когото харесваш. Плюс, че е супер забавно да влезеш в роля.


Къде се бави списъкът със съвети ли? Ето го: 
 
1. Носете си торбичка/и.
Особено, ако смятате да пазарувате в немалки количества и да си изхарчите спестеното ресто от закуската за томболи. (което е много добра инвестиция!) От наблюденията ми миналата година щандовете, които предлагаха томболи, не даваха пликче, за да си прибереш спечелената чаша например. А след 10 томболи, вече става трудно да носиш всичко. А и не само щандовете с томболите не даваха торбичка. Затова бъдете подготвени и си вземете една торбичка или по-голяма раница.

2. Вземете си две бутилки вода.
...Освен, ако не ви се дават два лева за малка вода. На Комик Кон храната е доста скъпичка, а защо да не се възползвате от това да си носите две бутилки като правилата го позволяват. На пръв поглед този съвет звучи глупаво, но не го подценявайте! 
 
3. Направете си планове предварително.
В мига, в който излезе програмата на събитието онлайн, взимайте лист и химикалка и си отбележете в колко часа и къде ще бъдете. Програмата на първия ден от събитието обикновено е най-натоварена и най-наблъскана с панели, на които искаш да отидеш, но са по едно и също време. Затова е добре предварително да знаете къде искате да отидете и какво искате да видите най-много, защото иначе настава объркване. Има дори вариант да пропуснете любимия си актьор/артист, само защото не сте знаели, че по това време, в което слушате някоя лекция, той е на сцената в другата зала и отговаря на въпросите на феновете.
Плюс това, ако предусещате, че много хора ще присъстват на даден панел, то ще е хубаво да отидете по-рано за да си запазите място. Иначе ще стоите прави отзад. 
 
4. Заредете си телефона.
Звучи абсурдно, знам, но хората забравят. А за цял ден все ще има какво да се снима и записва на видео, повярвайте. Затова ще ви трябва трицифрен процент на батерията. 

5. Носете много удобни обувки.
Това вече е много важно! През тези два дни ще обикаляте постоянно напред-назад и ще искате да нямате мазоли и пришки на вечерта. Особено тези, които ще косплейват, трябва да са наясно с това. Съчетайте костюма си с удобството. ;) 

6. Бъдете любезни.
Ясно е, че ще бъде пълно до тавана с хора, няма друг начин, това е Комик Кон. Всичко може да се случи, затова важното е да останете спокойни и да сте приятелски настроени. Не си проваляйте това страхотно събитие с излишни нерви, просто се възхищавайте на всичко и се опитайте да запомните всеки хубав момент. :) 
 


 На пръв поглед обикновени, но всъщност много важни - това са моите съвети. Надявам се да ви помогнат да си прекарате едни два невероятни дни, които да помните дълго и да ви карат да настръхвате! Благодаря ви за вниманието и дано се срещнем там! Оглеждайте се за костюм, който малко прилича на леприконски само че с два сребърни меча ;)




0 коментара:

Публикуване на коментар