, , , , ,

Комикс ревю на Джак Еридън - Крадецът на спомени и Песен за Зигфрид.






Автор: Константин Витков-Титис
Заглавие: Jack Eridon (Джак Еридън) - Крадецът на спомени; Песен за Зигфрид
Жанр: фентъзи комикс
Оценка: 5/5



 Джак Еридън е частен детектив с доста особени способности. Той може да се трансформира в син демон! Един ден една непозната, която не помни нищо за себе си и живота си, пристига пред вратата му и търси помощ, а рицарят от кошмарите на Джак се оказва истински и започва да го преследва. Така Джак и вярната му говореща маймунка се впускат в едно опасно приключение.



 Привет, читатели!
 Днешното ревю е доста интересно, защото ще разгледаме два комикса от българския художник - Константин Витков-Титис. Най-накрая се добрах до неговите творения и се убедих, че това, което виждам в социалните мрежи, е дори още по-добро върху хартиен носител! Имам предвид уменията му да рисува и да пресъздава реалистично своите персонажи. *Само преди да започна ревюто ще добавя накратко, че ми харесва накъде се развива българския комикс и изобщо българските творци.*

 В "Крадецът на спомени" е представен един обикновен ден на човекът демон Джак Еридън, който обаче се развива в екстремна посока. Бързо се разбира за какво иде реч и какви (или какво) са персонажите. И определено има почва за голямо развитие на тази история, особено около изграждането на света, в който се развива, а той е наистина интересен. С любопиство отворих комикса и като го затворих, то все още си беше там. Смея да твърдя, че очакванията ми бяха оправдани и наистина се насладих на комикса. Вярвам, че това ще се превърне в една чудесна поредица!

 Забелязах много референции към други истории, главно към филми като Хелбой, Междузвездни войни и др. Не знам дали е нарочно, или подсъзнателно, но нямах нищо против да ги има, дори беше забавно. Като голям нърд обичам да срещам препратки към реплики/случки към известни филми или книги.

 Сюжетът ме изненада със сложността си. Очаквах да се разиграе една единствена случка, с чийто щастлив финал да се завърши комиксът. Обаче след началото сюжетната линия пое в наколко посоки - към проблемът с Крадецът на спомени и към проблемът на Джак с появилия се рицар. Разбира се, тук се ражда и въпросът кой е този рицар, който не намери отговор в това издание, затова се радвам, че освен с "Крадецът на спомени" се сдобих и с "Песен за Зигфрид".

  "Песен за Зигфирд" разказва историята на... ами, на Зигфрид - рицарят, посветил вечния си живот в това да защитава хората от свръхестествените създания. И единственото, което не ми хареса бе, че самото книжно издание е в голям формат. По принцип предпочитам една поредица да бъде с еднакъв дизайн, за да изглежда добре върху рафта. Като изключим това, тази кратка пояснителна история не отстъпва по брой точки на другия комикс!

 


 А стилът и на двете издания е убийствен! Признавам, че като човек, който обича да рисува, се взирах малко повече от нужното в линиите. И не говоря, че само работата на Титис е уникална, ами и на Соня Атанасова, която е добавила триизмерност на рисунките с цветове. Няма как да не се възхитя пред такъв арт!

 "Джак Еридън" определено е обещаваща серия, която смятам да следя изкъсо. Ревюто ми може и да не е особено дълго и изчерпателно, но за да го разбереш, трябва да го видиш със собствените си очи. Определено препоръчвам тези комикси и нямам търпение да прочета втората част - "Вуду".

Благодаря ви за отделеното време и до скоро!  ♥











Препоръчвам също:

Софийски Магьосници  - Мартин Колев
Трансформации - Благой Иванов
Жестокият принц - Холи Блек
Статията ми Марвел мания - комикси и книги!








0 коментара:

Публикуване на коментар