, , , , ,

Марвел мания - комикси и книги!



 Привет, читатели!
 В последно време се случи така, че се докоснах до няколко книжни истории от вселената на Марвел и реших да споделя с вас приключението си. В очакването на следващия филм, а в случая това е "Спайдърмен - далеч от дома", трябваше все с нещо да си почеша желанието за супер герои и епични битки. Предлагам да разгледаме прочетеното от мен във формата на списък.


1. Отмъстителите - всеки иска да управлява света - Дан Абнет
 За тази книга имам вече написано ревю, което може да прочетете от ТУК. Накратко - книгата ми хареса! Персонажите са реалистични и се доближават до всичко, което сме свикнали да виждаме от филмите. Самата история представлява мешаница от познати елементи като случката с Ултрон например, но като цяло формира нов, невиждан досега сюжет. Мисля, че всеки фен би искал да има тази книга! 




2. Новите отмъстители - комикси, издавани от Артлайн.
 Тези само няколко комикса представят новосъбрания екип от супергерои, след като старите Отмъстители са се разпаднали. *пуска сълза*  Хубавото обаче е, че емблематичните лица като Капитан Америка, Тони Старк и Питър Паркър са част от тези Нови Отмъстители. Смятам, че те едва ли някога ще изчезнат от полезрението ни, защото просто всички ги обичат. Поне в комиксите, де. Но! Лошото е, че на български са преведени само 20 епизода от серията и няма изгледи да продължат с издаването им. Ако все пак някой, който е част от това издателство чете това, нека само да знае, че феновете сме си тук и чакаме!  

 


3. Пазители на галактиката - Император Куил.
 Това издание е по-дебело от останалите, защото включва повече епизоди в себе си. Страшно ми харесва как са решили да издадат комикса, защото не само че изглежда по-добре на рафта, ами и хартията е по-здрава. А когато в един комикс има толкова красив арт, всеки би искал по-качествена хартия.  
 Самата история на комикса е интересна, това е един нов поглед към Пазителите на галактиката. Куил е заместен от едно момиче, докато той трябва да управлява своята си планета. Ако ще тръгвате да четете този комикс само знайте, че филмите на Марвел и комиксите се разминават и няма да се натъкнете на вече познати сюжети. Трябва и да вмъкна, че както във филмите, така и в този комикс, Пазителите си остават шегаджии. 
 



4. Танос печели.
 Знам... Много плашещо заглавие за комикс. Тук оцених това издание с 3 звезди, защото е шантаво и много, много студено и депресиращо. Още от първите страници онзи страх, който изпитвах преди да гледам "Отмъстителите - Краят" се завърна и... се сбъдна. Плюс, финалът на комикса допринесе за ниската звездна оценка, защото направи историята като един вид затварящ се кръг и тя може да се повтаря пак и пак, и пак... Не знам с кой ум са решили да издадат такова нещо от Марвел. Напоследък само ни депресират.
 


 Е, ето това е краят на списъка... поне засега. Радвам се, че най-накрая се докоснах и до комиксите на Марвел, където всъщност е същественото нещо на това да бъдеш истински фен! В последно време все повече посягам към този вид книги - "с картинки", и се радвам, защото се оказа, че особено много ми харесват! Вие чели ли сте някакви Марвел комикси? Ако да, предложете ми някой хубав такъв в коментарите!

 Благодаря ви за вниманието и до скоро!♥



0 коментара:

Публикуване на коментар