, , , ,

Ревю на Игра на живот - новата ми любима книга!



Автор: Кен Гримуд
Заглавие: Игра на живот
Жанр: фентъзи, фантастика, трилър
Оценка: 5/5
Бележка: новата ми любима книга!



Джеф умира... буквално в първия ред от тази книга. Обаче се буди отново, години назад в собствения си живот, когато е на 18. Той осъзнава, че се е преродил и ясно вижда възможностите, които това прераждане му предлага. Затова той граби с пълни шепи и изцяло променя хода на предишния си живот, докато на същата дата, в същия час и минута, умира отново... и отново, и отново. И всеки път поема по различни пътища. А когато вече става отчаян, че няма да излезе  никога от този омагьосан кръг, среща Памела и намира изцяло нов смисъл, нова цел, за да живее. 



 Пиша това ревю минути след като затворих последната страница от "Игра на Живот". И съм... направо безмълвна. Не знам дали ще успея да предам удивлението си чрез тези редове, но ще опитам. "Игра на живот" ме плени още в самото начало и ме държа под напрежение до последните думи от епилога, който ме остави в едно такова положение... дали да хвърля книгата или да изкрещя. Знаете ли защо?... Защото продължение няма, а епилогът обещава такова. За нещастие авторът се е споминал преди да напише втората книга... наистина огромна загуба.


    Но да се върна към книгата. Много се радвам, че от издателството са решили да я преиздадат, иначе едва ли някога съм щяла изобщо да чуя за нея. А само като си помисля колко много други такива има , за които дори и не съм чувала, ми призлява! 
Тази специално, според мен, ще се хареса на всеки един човек, подвизаващ се около фентъзито, фантастиката и дори философията. Книгата просто прелива от напрегнати сцени, неочаквани обрати и моменти, в които просто спирах и имах нужда да преосмисля някои неща.


 Кен Гримуд няма да ви позволи дори да мигнете докато четете. Сюжетът е толкова наситен с действие, че когато си кажете "тук вече не виждам накъде ще отиде историята", авторът веднага ви опровергава и ви показва, че има накъде! Няма дори едно изречение, за което да си кажа, че е написано, само за да прави обем или нещо такова. Всяко едно нещо и всеки един детайл само и единствено правят историята по-добра.  


 Хареса ми и това, че главните герои си тежаха на мястото, така да се каже. Това са персонажи със здрава предистория и уникално изграждане. Те не се развиха особено много през цялата книга, но винаги следваха целта си и знаеха какво искат от живота си... упс! От животите си. Страшно много ми допаднаха и двамата - и Джеф и Памела, не мога да преценя кого харесвам повече.  


    А при всеки един от "риплейванията" на Джеф и Памела се случват все нови и интересни неща и това, че те двамата перфектно познават хода на историята и събитията, и начинът, по който напасват всичко към тях, е пленителен. Наистина книгата често ме караше да спра и да се замисля над много и най-различни неща. Например, от сорта на "какво би било, ако...", "дали пък не би могъл..." или "ами, ако направи еди-какво-си". Пригответе се да се отдадете на едно сериозно размишляване. Има много и сериозни теми, които са засегнати. Няма да издавам много, но, например, темата за прераждането (разбира се); за това, че сме управлявани от извънземни; за това, че каквото и да направиш, съдбата е вече написана и не може да се промени.


 "Игра на живот" определено не е като съвременните книги, които едва ли не храносмилат информацията вместо теб. Тя те кара да мислиш, да навлезеш сам в самата история и да я разнищиш. Книгата е едно уникално преживяване и си струваше почти целия месец, който отделих за нея.


 "Игра на живот" вече е  на рафта с "елита" в библиотечката ми и ви я препоръчвам с две ръце. Ако сте решили да я подарявате като подарък, то изобщо няма да сгрешите. Наистина се надявам да съм успяла да ви убедя да я прочетете с едва скалъпените си изречения. Просто когато дадена книга ми харесва много и се опитвам да я представя по възможно най-добрия начин пред вас, никога не успявам да намеря правилните думи. Но наистина, помислете си, защото си заслужава без дори капка съмнение. Просто прочетете "Игра на живот"!


Благодаря ви за вниманието и весели празници!





На всички ни е даден само един живот... Или поне така са ни казали.


Какво ще стане, ако можете да изживеете живота си отново?
Джеф Уинстън не знае, че му е даден този шанс.
Докато не умира.
И се събужда двадесет и пет години по-млад.
И изживява друг живот. И отново, и отново...
Може би един от тези животи ще е правилният.






 
За Кен Гримуд - Уикипедия

Подобни от жанра:

Брилянтните, Инкарсерон,  Гемина

Книгоразделителите от снимката на корицата ТУК









2 коментара:

  1. Здравей! И Честита Нова година! Написала си едно страхотно ревю за книгата, от всеки ред лъха твоето въодушевление, а чувствата, които си изпитала и пресъздала в публикацията ме вдъхновиха и мен. Ще си издиря книгата и определено ще я прочета. Благодаря.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, че съм успяла да накарам поне един читател да прочете книгата! Благодаря ти за доверието и няма да останеш разочарована♥

      Изтриване