, , ,

Ревю на Най-сексапилният мъж.


Заглавие: Най-сексапилният мъж
Автор: Джули Джеймс
Жанр: любовен роман, чиклит
Оценка: 5/5
Бележка: вече обожавам Джули Джеймс!


 Тейлър Донован е супер добра адвокатка, която трябва да се премести в градът на мечтите - Ел Ей - за да работи по едно дело. Най-неочаквано й възлагат задачата да помогне на не кой да е, а на самият Джейсън Андрюс - най-известният актьор, признат за "най-сексапилния мъж". Актьорът открива, че Тейлър не е като  останалите жени, които е срещал. Тя изобщо не се интересува от него и гледа колкото се може по-бързо да свърши работата си с него, за да се върне към реалната си работа. Обаче той не я оставя. Тейлър навлиза в един нов за нея свят - свят на богатство и слава, който й дава два избора: да го забрави и да се върне към нормалния си живот, или да остане, с риск сърцето й да бъде жестоко наранено... отново.
  

 Направо нямам думи за тази книга! Не знам дали ми вярвате, но я прочетох на един дъх и дори не се усетих кога в пръстите ми останаха само три листа. Надявам се да успея да ви предам вълнението си и да успея да представя тази книга по възможно най-добрия начин, защото... знаете как е. Когато една книга ти е харесала просто не знаеш откъде да започнеш.

 От доста време си търсих точно такава книга като "Най-сексапилният мъж" и се радвам много, че най-накрая я открих! Книгата е изключително лека, приятна и опасно прелъстителна. Уверявам ви, че като започнете да четете, трудно ще спрете. Историята на Тейлър и Джейсън ме изненада още в самото начало, но предлагам първо да започна както си му е редът - с началото на книгата и първото впечатление.

 Още от самото начало си личи, че Джули Джеймс не се спира на описания. Цялата книга е само действие и не открих нищо, което да забавя четенето. Което дава силен старт на читателя и вместо той да се препъва в дълги, цели параграфи с описания, направо се впуска в действието. Това, което се очаква да бъде обяснено и описано присъства, но нито думичка повече. Точно такива книги обичам! 
 Но същевременно, независимо че сюжетът лежи само на действие, това не пречи на историята да бъде лека и плавна. Авторката знае точно къде трябва да стигне и целеустремено се движи натам, без да прави излишни завои. Но от скромният ми опит с Джули Джеймс знам, че това си е нейният стил и смело заявявам, че този неин стил стана един от любимите ми. 

 Другото хубаво на книгата е персонажната система. 
 Героите са стеснени до тесен кръг и е много лесно да навлезеш в живота им. Според мен те са перфектно изградени и всеки от тях си има своята история. Всеки се отличава с нещо и понякога Джули ни показваше как благодарение на различията на героите може да се случат и някои забавни ситуации. Не отричам, че книгата има и малко забава в себе си. Но и как няма да има с този инат на персонаж като Тейлър! Отсега ви казвам - тя е инат и понякога ще ви лази по нервите. 
 Другото относно героите, е че те не се разпиляват по някакви ненужни места и всичко се концентрира около най-важното. Темите, които Джули иска да покаже на читателите си, са относно:
изборът, защото и двамата герои трябва да избират жизненоважни пътища;
истинската любов, защото трябва да направиш всичко за нея;
изборът между личните връзки или професията;
това да държиш на своето или да направиш компромис;


Книгата се води любовен роман, ала няма нито една еротична сцена в нея.
Което ме изненада много, защото в "Любов под прикритие"  имаше такива и останах с впечатлението, че Джули пише и еротика. Ала смятам, че с отсъствието на такива сцени много повече изпъква връзката между главните герои и това ги прави много по-реалистични. А като стана въпрос за тяхната връзка... намирам я за много интригуваща. А и кой не би се заинтересувал от подобен сюжет, където "най-сексапилният мъж" излиза с обикновена адвокатка от Чикаго? 
Героите не се нахвърлиха един на друг от самото начало, правейки любовната игра да прилича малко на love-hate, но не изцяло, не така бих определила отношенията на Тейлър и Джейсън. Сложно ми е да ги определя, но вие сами ще се убедите, че се развиват интересно.
 
  "Защото осъзнах, че човекът, който може да разбие сърцето ми, е единственият, който трябва да го има."


 Единственият недъг, който открих на книгата, е че е прекалено кратка! Иска ми се да имаше поне още стотина страници, за да се насладя още малко на тази история. А трябва и да спомена колко добре е направена корицата, затова поздравления към дизайнера! Трябва да призная, че именно корицата първа ме прелъсти да прочета книгата, а след това бе анотацията.

 Препоръчвам книгата на всеки, който обича леки романтични истории с малко драма, но със силен завършек. Сигурна съм, че за много от вас тази книга ще се нареди при останалите ви любимки на онзи рафт. Всички знаем кой рафт - елитният рафт!  

Благодаря ви за вниманието и изключителни благодарности към издателство Ибис за книгата!

От снимката:
Кликни ТУК за книгоразделителя от снимката.


ТЯ Е ХЛАДНОКРЪВНА, СПОКОЙНА, СЪСРЕДОТОЧЕНА.

Нищо не може да смути Тейлър Донован. В съдебната зала никога не е губила дело. В личния си живот не допуска никой мъж да я разиграва, дори и бившият ѝ неверен годеник. Така че, когато ѝ е възложена задачата да консултира актьора Джейсън Андрюс – обявен за най-сексапилния мъж – за ролята му в мащабна филмова продукция, тя е твърдо решена да не се поддава на магията на Холивуд…

ТОЙ Е УВЕРЕН, ИЗВЕСТЕН, НЕУСТОИМ.

Джейсън Андрюс е свикнал жените да падат в краката му. Но когато среща Тейлър Донован, той е изумен. Тя не прилича на никоя друга жена, която е срещал – незаинтересована от светлината на прожекторите и сякаш е имунизирана срещу чара му. Тейлър е перфектното предизвикателство. И колкото повече тя го отхвърля, толкова повече той започва да осъзнава, че може би тя е неговата съвършена половинка...


0 коментара:

Публикуване на коментар