,

Книжен отчет за октомври и ноември.


Здравейте, читатели!
 Може да ви се е сторило малко странно, че правя отчет за цели два месеца. Причината за това е, че заради (обичайното) училището най-вече нямах особено много време да чета и съответно да пиша за блога си. Затова и поотделно отчетите за октомври и ноември биха се състояли от само няколко книжки и като цяло постовете биха били едва от няколко реда. Затова, когато миналия месец реших, че няма смисъл да пиша отчет, ми дойде идеята да го обединя с този от следващия месец.
 И така, хайде да започваме!


Октомври.


1. Игра на тронове - Дж. Р. Р. Мартин.
 Както казвам и в РЕВЮТО си, дойде и моето време да прочета (поне) първата книга. Останах крайно очарована и зарибена и се надявам да се сдобия с втората книга колкото се може по-скоро! 

 
 



2. Инкарсерон - Катрин Фишър.
3. Сапфик - Катрин Фишър.
 Тези две книжки са много подценявани и то напразно. Някои дори не са и чували за тях, но ето, ще чуете от мен. Първата книга е супер заплетена и с изненадващо сложен сюжет. Да не говорим за плот туистовете. Стилът на писане и в двете е на добро ниво, нищо не липсва, няма нито едно излишно описание, а диалозите са реалистични и си идват сякаш от само себе си. РЕВЮ на Инкарсерон и РЕВЮ на Сапфик.


Ноември.


4. Никога повече - Колийн Хувър.
 Тази. Книга. Е. Невероятна. Ще си кажете "но ти казваш така за всички книги на Хувър!" Е, може и така да е, обаче тази се превърна в най-най-любимата ми от всички. И то заради посланието и силната чувственост в нея. Историята, която Хувър разказва, не е просто някаква си поредна любовна книга, а сложна смесица от силни спомени, неволи, истински случки и тежка реалност. Наистина нещо невероятно, което ме накара да почувствам цялата възможна дъга от емоции. Тази книга я препоръчвам горещо, защото съм сигурна, че ще докосне и вашите сърца по хиляди начини.


5. Сияние - Стивън Кинг.
 Предполагам, че няма нужда да повтарям думите си от ревюто, защото направо ще ги прочетете там, ако ви интересува мнението ми за Сияние. Накратко: не каквото очаквах. РЕВЮ тук.


6. Само ти - Мия Шеридан.
 Шеридан е една от любимите ми авторки на романтични романи. Не само защото я бива в разказването, а защото харесвам как изгражда своите герои с проблеми. Просто трябва да прочетете, за да разберете.  РЕВЮ тук. Препоръчвам и "Гласът на любовта" също. 


7. Влиза един човек в книжарницата.  
 За тази книжка няма нищо особено, което да кажа, освен това, че е уникална, пълна със смях и забавления, която много си заобичах. Със сигурност й хвърлете едно око и се замислете сериозно дали да не си я вземете.




8. Сутрешно кафе в Рим - Диего Галдино. 
 С тази лятна книга завърших студения ноември. Книгата ме стопли и се радвам, че я прочетох, защото тя е... просто все още не знам с какви думи да ви я опиша. Написана е с несложен стил, но пък както кафето, има толкова нюанси в аромата си! Ревю очаквайте скоро!



ПЛАНИРАНО ЗА ДЕКЕМВРИ.


Вечерно кафе в Рим.
Игра на живот.
Обсидио.


Ето това са страстите ми за тези два изминали толкова бързо месеци. За декември засега се придържам към планираните книги, а и добавих още няколко благодарение на едно скорошно наистина лудо намаление. Надявам се за малкото време, което остава, да успея да изпълня книжното си предизвикателство, защото въпреки отрицателните прогнози досега... може и да успея! Ако, разбира се, намирам време за четене и не се обърка нещо в последния момент.

Благодаря ви, че бяхте тук и отделихте от времето си!♥ 

1 коментар: