Ревю на серията Хекс Хол





















Автор: Рейчъл Хокинс
Жанр: фентъзи, тийн


Направо ще започна с рецензирането.
Много познати истории и  моменти от други книги и филми има в тази поредица.
Тя се състои от три книги с по около 300 страници всяка.


Накратко се разказва за момиче на име Софи, което разбира, че е вещица. Тя е изпратена в училището за вещици, зооморфи и други магични хора. Разбира се, тя не желае да бъде там, но се влюбва в Арчър- красавецът на училището, но както във всяка история, той вече си има приятелка. С тази негова приятелка и нейните спътнички, Софи не се разбира още от първия ден. След време се сприятелява с Джена, момичето вампирка, и стават най-добри приятелки. Обаче нещата стават сложни... Софи разбира, че е полу демон и трябва да се пази от тайната организация, която избива вещиците и всичките други като тях.



Ще кажа по-напред за нещата, които ми харесаха.
В книгите много добре бяха изградени любовните връзки. Особено тази между Софи и Арчър. Двамата първоначално се държат грубо един с друг, а после не могат да се разделят, въпреки че се налага.
Определено имаше изненадващи моменти във връзка с отношенията им, на също така имаше изненади като цяло в книгите, затова заявявам, че не са скучни.
В книгите се създава нов свят с нова и различна действителност от нашата, но някак си може да ви се сторят крайно познати от някъде и сега ще ви кажа от къде.



Какво не ми хареса.
Момиче, което не знае, че е магьосничка, отива в училище за такива, там има забранена гора, хора, който не я харесват и тайни планове за превземането на света от [спойлер] учители. Мисля, че се досетихте, че говоря за Хари Потър.  Но въпреки това, книгите си имат свое място в нашия читателски опит.
Според мен книгите за предназначени за 10 до 14 годишни, защото самият начин на писане е по-малко сложен и е много лесен за разбиране.

Хекс Хол е не натоварваща поредица, но същевременно изисква по млади читатели и принадлежи повече при детските книги, а с няколко думи поредицата е  обикновена добра книга, или детска "чик лит" с вещици. Не мисля, че може да й дам повече от 3,5 от 5 звезди.


Книгите ги има на английски в BookDepository - книга 1 книга 2  книга 3

Благодаря ви за отделеното време и можете да харесате страницата ми във Фейсбук, или да се абонирате за блога, за да получавате известия!
Вече можете да ми пишете в страницата във Фейсбук и очаквам с нетърпение вашето мнение за ревютата ми
:)

0 коментара:

Публикуване на коментар