Ревю на Петата Вълна- книга 2 "Безкрайното море"


Автор: Рик Янси
Жанр: Фентъзи, Sci-Fi

Извънземните все още властват над завзетата от тях Земя и отново ще се срещнем в близък план с тяхната жестокост.  Във втората част от поредицата "Петата вълна" ще се заредим с нови преживявания, надежди и  обърквания.

Книгата не задоволи очакванията ми след като прочетох първата част, от която оставаме с много добро впечатление. Но, въпреки това книгата не е толкова лоша.

Сюжетът продължава веднага след края на първата книга. Ивън го няма, а Каси, Бен и Катализатора са заедно с останалите от свода в един обезлюдял хотел.

Ще започна със забележките този път.
Първите 100 страници са скучни. Общо взето чакаме прекалено дълго за нещо вълнуващо. Признавам, че имаше моменти, в които съм прескачала няколко реда само за да видя дали ще се развие историята.
Другото е свързано с новият герой, с когото се запознаваме по повод залавянето на Катализатора- това е Бръснача.

(ако не сте чели книгата отидете направо на заключението поради съдържание на спойлери)
Определено бях  "ЗА" относно зародилите се чувства между Катализатора и Бръснача. Според мен те много повече си отиваха като характери. Така Бен би бил с Каси, за което отново одобрявам, обаче няма как да променя историята. Но жертвата на Бръснача доказва само, че той е обикнал достатъчно Катализатора, за да убие Малката.
И последно, в книгата има много малко развитие. За броя на страниците си и след историята от първата книга, читателят очаква нещо интересно, за което трябва да чакаме чак до последните 50 страници.
Ами, май това е, което не ми хареса.

А сега това, което ми хареса, е свързано с написаното малко по-нагоре. Ще продължа с темата за чувствата между Бръснача и Катализатора. Може би, тя не показваше какво чувства толкова, колкото той, защото жертвата на Бръснача доказва само, че той я е обикнал достатъчно, за да убие Малката.
Така авторът ни показва, че ако обичаш някого си готов да жертваш самият себе си.

Също, отново ставаме свидетели на смелата Каси. Може би, от цялата поредица най-много ми харесва нейната смелост, въпреки че не ми е любимият герой. Ако тя ви е любимката, не ви препоръчвам да четете третата част до края, но защо, ще стане на въпрос друг път.

Заключение:
Втората част от поредицата не оправдава всички очаквания, но краят горе-долу реваншира. Сюжетът е малко бавен и не заема голям период от време както в първата част.  Моята оценка е 3/5.

Ако още не сте прочели книгата можете да я прочетете на английски от BookDeposiory.
А кой е вашият любим герой от книгата и дали сте за Бен-Каси или за Бен-Катализатора?

0 коментара:

Публикуване на коментар