, , ,

TBR списъкът ми с книги до края на годината.


Привет, читатели!
Както забелязвате, годината почти се мина. Вече сме във втората половина на ноември, падна първият сняг и... е време да се подготвяме за новото начало, както се казва. Затова реших да си направя сметка горе-долу кои книги ще бъдат последни в списъка за четене, който си водя. Трябва да споделя, че тази година не надминах очакванията и исканията си относно книжното ми предизвикателство, но това дължа на училището и дванадесетата ми година в него. Обещавам, че и тази година няма да пропусна да направя отделен пост с всичките книги, които съм прочела, така че не го пропускайте! 
 
А сега, нека ви покажа какво съм си намислила за четене през остатъка от ноември и през целия декември! 
Почувствахте ли внезапен прилив на коледно настроение? Защото аз да.


1. Сияние - Стивън Кинг.
 Започнах книгата точно на хелоуин, ала както всяка книга на Кинг, и тази ми се опълчва със своя стил. Ако пишех тези редове, докато все още съм в началото, щях да кажа, че има голям потенциал. Обаче вече 200 страници нищо не се е случило и се надявам съвсем скоро това да се поправи, защото не искам да я оставям недочетена.  
2. Сутрешно кафе в Рим - Диего Галдино.
    Това е една от книгите от дуологията ,която получих като подарък за рождения си ден през далечния и горещ юли и наскоро от едни намаления сполучих да си купя и другата част, затова вече съм готова да опитам това кафе най-накрая. 


3. Вечерно кафе в Рим.
 Да, така се казват двете книги. Сутрешно и вечерно кафе, което като прочетох анотацията отзад ми се струва много идейно. И в интернет попаднах на доста добри отзиви и за двете книги, а досега май не съм чела книги от автор от такава националност, затова си признавам, че съм развълнувана да ги прочета. Надявам се с тях да приключа до края на първата седмица от декември, за да имам време и за останалите книги в списъка си.4. Игра на живот - Кен Гримуд
 За тази книга ме светнаха двете жизнерадостни момичета от издателство Ориндж чрез видеото си във Фейсбук и веднага си я закупих. Историята ми се стори интересна, заплетена и зарибяваща, затова имам високи очаквания. А само да вметна - корицата и самото издание е уникално на живо. 5. Queen of air and darkness - Касандра Клеър.
 Книгата я чакам повече от една година вече и не можете да си представите какво ми е. Излиза на 4 декември, не знам в България кога ще можем да я очакваме, но се надявам скоро от Ибис да обявят поне месеца. Разбира се, аз не се сдържах и си поръчах оригинал от Bookdepository и докато пристигне до моите ръце, вероятно ще е около Коледа или дори Нова година. Само се надявам да се вредя сред тези, които ще успеят да вземат по една бройка, защото както изглежда, желаещите са доста. Стискайте ми палци!

 


6. Генезис - книга-игра.
 Ако си спомняте, Генезис беше една от придобивките ми от Комик кон, когато реших, че искам да видя какво е това книга-игра. Започнах книгата, но ме убиха на около петата страница... И трябваше да започна от начало, но така и не я отворих отново. Ще си кажа направо: странно е да четеш играеш книга-игра. Надявам се до края на годината да успея да стигна до края на историята, за да споделя преживяването си и какво е чувството от една такава игра в едно хубаво ревю. Е, това е списъкът с книги, които смятам да прочета до края на 2018-та година. Такава хубава (но и не чак толкова хубава) година. Със сигурност (както винаги) ще се появи някое заглавие, което да добавя, защото идва черен петък и може да си харесам нещо, но това ще разберем в годишната равносметка и годишните акценти на блога. (може да ги очаквате на 31 декември.)


Благодаря за вниманието и ако не знаете, книгоразделителите ми са на промоция до края на месеца! Намерете ги във фейсбук страничката на блога. 
До виждане от мен и дано успеете да изпълните книжните си предизвикателства!

0 коментара:

Публикуване на коментар