, , ,

Ревю на "Колекционерът на желания" от Мия Шеридан






Автор: Мия Шеридан
Заглавие: Колекционерът на желания
Жанр: любовен роман с исторически примес...
Оценка: 4,5/5



 Клара е балерина по професия, която с труд и пот се е добрала до балетът в Ню Орлиънс. Тя е нова в града и единствено познава своята мила съседка, от която разбира за местната стара легенда за стената, изпълняваща прошепнати желания. Джона е бивш адвокат, премазан от живота, който смята, че сам си е причинил всичкото зло. Когато Клара отива да си пожелае нещо при стената, тя дочува изненадващо движение от другата й страна...  


 Мия Шеридан вече се е доказала като една от любимите ми авторки на романтични романи и продължава да го прави с всяка следваща книга! При "Гласът на любовта", "Само ти" а сега и при "Колекционерът на желания" тя се придържа към тенденцията за наранени от живота хора, нуждаещи се от лечителна и истинска любов. Любов, която ще сгрее читателските сърца и ще им покаже, че тя може да избуи и дори да разцъфне на най-труднодостижимите места.  

 Още от прочитането на първите страници определих този роман с думата "магичен"! Самите идеи в него ме предразположиха да се сетя за тази дума. Той е смесица от нежен балет и грациозна музика, красиво място с диви цветя и една мистерия отпреди сто и петдесет години. Нямаше как да не попадна под опиата на атмосферата! А самата структура на "Колекционерът на желания" е такава, че разказва едновременно две сюжетни линии - една от настоящето и една от миналото. Така се преплитат едновременно двата жанра, правейки книгата сама по себе си уникална.


  Но независимо от историческата част, книгата е най-вече за изграждането на една здрава душевна връзка между главните герои - Клара и Джона,- която се случва буквално на тъмно. Те не виждат лицата си, нито външността си, а дебелата каменна стена ги разделя, докато разговарят с часове, залепили гърбовете си за нея. Те, както бе описано в книгата (и който израз много ми хареса) - "свързваха сърцата си".

"Ние. Ние сме магия. Две самотни човешки същества, които се намериха, въпреки бариерата помежду им. Аз усетих сърцето ти, Джона, дори през каменна стена."

 Това е роман, на който трябва да му отделиш цялото си внимание, защото е толкова пълен с детайли и нюанси, че за едно мигване и може да ги пропуснеш! Те доказват не само умението на Мия да разказва за своите герои, но и че тя е страшно добра в това да ги разбира като пълнокръвни персонажи.
 Затова и особено се впечатлих от героя на Джона. Той е страдалец, обвиняващ себе си за всичко случило се. Обаче, срещайки Клара, той намира своето спасение, макар и с много труд и с малки, боязливи крачки. Тя се оказва катализатора, който го връща към живота. Клара е пример за една упорита, но търпеливо чакаща жена, която гони любовта. А Джона е примерът за едно от най-важните неща в човешкия живот - придобиването на самоуважение.

"Той беше красота и болка, величие и страдание, отмъщение и прошка и всички неща, които ставаха по-силни, защото имаха противоположност."

 Тази книжна двойка е доказателство истинските трудности в човешкия живот. Докато те самите се намират един друг, читателят може да различи отделните етапи, през които минават и двамата герои. Те се развиват пред очите ни и израстват към едно по-добро "себе си". Джона и Клара са само една от главните причини защо обожавам Мия Шеридан!

"Чудех се колко живота имаме, за да бъдем с хората, които обичаме. Чудех се, надявах се, че има нещо след това. Друг живот, друг шанс. ... Любовта не може просто да изчезне, когато този живот свърши, нали, Джона? Дори и телата ни да станат на прах, любовта, която изпитваме, трябва да отива някъде."


 Обаче не можех да дам пълни 5 звезди на тази книга, защото не е толкова динамична, колкото ми се искаше. И това е единствената ми забележка, която да си призная, в момента ми изглежда малко нелепа на фона на всичко останало. Все пак съм я отбелязала в записките си, а това, към което се отнася, е желанието на Клара да търси улики относно историческата загадка. В резултат на което обаче се получава тъпчене на едно място, ала тази забележка не вярвам, че ще ви направи някакъв проблем.

 "Колекционерът на желания" е едно съкровище към колекцията ми от романи на Мия Шеридан. Оказа се, че тази книга се озова на специално място в сърцето ми, заради дълбокия си смисъл и истинската любов, която е точно за мечтателската ми личност... И определено погледнете препоръките ми в края на ревюто :)

Благодаря ви за отделеното внимание! Благодаря и на изд.Ибис, че дават магия чрез книгите си! ♥






 Kогато балерината Клара Кембъл пристига в Ню Орлиънс, самотна и изпълнена с носталгия по родния дом, тя незабавно е привлечена от легендата за плантацията Уиндайл – трагична история, случила се преди сто и петдесет години зад стените на старото имение. Според слуховете то вече е изоставено, но за огромна изненада на Клара, зад зида, който го огражда, тя чува не призрак, а човек от плът и кръв. Белязан мъж, с болка по-дълбока и тъмна от кипящите води на река Мисисипи, която тече до Уиндайл.
 Воден от амбициите си, Джона Чембърлейн е допуснал най-голямата грешка в живота си. Сега погубеният мъж се крие от света зад стените на имението.
 Последното нещо, което очаква, е да намери приятел в лицето на безкористното момиче, което си говори с него от другата страна на напуканата каменна стена.  Момичето, което продължава да се връща седмица след седмица и успява да го измъкне от самоналожената изо­лация, както и да възвърне желанието му за живот.
 И може би ключът към бъдещето на Клара и Джона се крие в разрушаването на проклятието от легендата, застигнало друга влюбена двойка, чиято трагедия е останала да витае зад стените на Уиндайл.












Гласът на любовта - Мия Шеридан
Само ти - Мия Шеридан
Забравена истина - К. А. Тъкър

Девети ноември - Колийн Хувър
Никога повече - Колийн Хувър
Тайна с дъх на парфюм - Фиона Макинтош







0 коментара:

Публикуване на коментар