, ,

Ревю на колекционерското издание „Gravity Falls: Journal 3“



Автор: Alex Hirsch
Заглавие: Gravity Falls: Journal 3
Жанр: колекционерско издание, фентъзи
Оценка: 5/5




Journal 3 brims with every page ever seen on the show plus all-new pages with monsters and secrets, notes from Dipper and Mabel, and the Author's full story. Fans of Gravity Falls will simply love this 288-page full-color jacketed hardcover version of Journal 3! Plus the book jacket doubles as an exclusive poster!





    Приветствия в моя блог, читатели!
  Днес ще си говорим за едно прекрасно издание – Gravity Falls: Journal 3, което за съжаление няма български превод към момента. Получих го като част от коледните си подаръци и го прочетох за няма и два дена, с което само мога да докажа колко е зарибяващо. Макар че като огромен фен на анимацията [гледала съм я незнайсет пъти вече] не ми беше нужно много, за да се влюбя. Точно като Дипър от сериала не можех да устоя на загадките и чудноватите същества, вписани в дневника.
    И като за начало на това книжно ревю ще спомена, че това е специално издание, публикувано вследствие на сериала „Тайните на Гравити Фолс“, което няма как да не сте чували, ако сте гледали ТВ програмата на Дисни. То представя абсолютно всичко, засегнато в анимацията, плюс още много допълнителни и ексклузивни материали, запълващи липсите между епизодите. Определено си е колекционерско съкровище за всеки фен. Затова, ако не сте гледали сериала, едва ли ще представлява ваш интерес. Обаче за всички фенове не мисля, че има място за колебание дали да си го вземете – няма да съжалявате!

    „Тайните на Гравити Фолс“ макар и анимация за деца има изключително сложно изграден свят и сюжет, на които се възхищавам всеки път, когато го гледам. Всеки персонаж е комплексен и многопластов, всяко събитие е свързано с предишното и влияе на следващото, а това, че има easter eggs навсякъде е просто уникално. При всяко мое повторно гледане забелязвам все повече детайли от предния път и мога само да се възхищавам на Алекс Хирш за всичко, което е създал. А след запознаването ми и с книгата „Gravity Falls: Journal 3“ дори още повече се подхранва фенщината ми.


    Книжката е с твърди корици, обложката крие в себе си плакат на чертежите на голямата машина от сериала, хартията е много приятна на пипане и текстът започва с бележка от автора още на крилата на обложката. Самото съдържание е досущ като това, което виждаме в сериала, като допълнително има и истории, бележки, същества, мистерии и други, които са ексклузивни за книгата. Също така, накрая можем да видим дори страници, които са писани изцяло от Дипър и Мейбъл [даже и Сус], с техния почерк и изказване, докато дневникът не се връща отново при собственика, който довършва с изцяло нови приключения последните страници. Огромно удоволствие е дори само да разглеждаш страниците без да се зачиташ.


    Направи ми и впечатление, че написаното в дневника върви по линия на действията, които се развиват в сериала или поне ги използва като рамка. Така, колкото повече четем, толкова по-свързани и зависещи стават събитията и научаваме подробности, които липсват в екранизацията. Отделно, чрез този дневник можем да проследим животът на Форд преди събитията от появата на Дипър и Мейбъл в града, както и какво е правил той, докато е бил извън тяхното измерение. Това само доказва колко богато изграден е светът от Гравити Фолс. Интересни за четене са и мислите, които Форд споделя за всеки персонаж – от близнаците до Уенди и Сус.


    Ако сте като мен и „Тайните на Гравити Фолс“ живее в сърцето ви, то този дневник ще бъде едно емоционално пътешествие и за вас. Особено в частите, в които главните персонажи са изписали своите чувства и мисли след по-големите и важни събития. Няма какво да се чудите, харесвате ли Гравити Фолс, този дневник трябва задължително да го притежавате. А сега ще ви оставя с един хубав цитат:


*

“Stay curious, stay weird, stay kind and don't let anyone ever tell you you aren't smart or brave or worthy enough.”

*



Благодаря ви, че отделихте от времето си за това ревю! До скоро!



Полезни линкове:

Книгата в Goodreads
Фейсбук страницата на The Book Pub
Моят книжен Instagram профил



0 коментара:

Публикуване на коментар