, , ,

Неиздадени книги от Сали Грийн

 

Заглавие: Half Lies /Полу Лъжи/ ; Half Truths /Полу Истини/
Жанр: новела, фентъзи, YA
Рейтинг в Goodreads:  Half Lies - 3.80  /  Half Truths - 3.71

-------------Съдържа Спойлери---------
_______________
____________________
Това са две неиздадени официално книги, написани от Сали Грийн, авторка на книгите: Полу Лош, Полу Див и Полу Изгубен. /цъкнете върху тях за ревютата им/
Те са единствено достъпни като електронни книги в големите и известни сайтове като Амазон, Кобо, Барнерс и Нобъл и други.

Двете книги имат по около 60 страници всяка и цената им варира около 1 долар.  / горе долу 2 лева/ Също така те се развиват във времето реди известната ни, гореспомената трилогия. Но нека да ги разгледаме поотделно:


Half Lies

Книгата е издадена 2014 година. Времето на историята е преди Полу Лош, както вече споменахме, но тази книга е написана под формата на дневник от Мишел, сестрата на Гейбриъл. След като Мишел е летяла от Европа към Флорида, тя се влюбва в местно Бяло момче. /а ние знаем, че семейството на Гейбриъл са Черни магьосници/ Там тя разбира, че разделенията между Черните и Белите са дори още по-опасни от там където е тръгнала.

Много хора казват, че книгата показва Гейбриъл като по-голям, обичащ сестра си, брат и доразвива героя му. Обаче книгата не е щастлива история и много лоши неща се случват. И така, Мишел умира в тази книга, което отново разстройва читателите, защото всички, които сме чели поредицата си спомняме за любимия ни Гейбриъл. *отново се натъжих*  Със сигурност това е още една история с увлекателното писане на Сали Грийн, което те кара да искаш да четеш колкото се може повече и за по-малко време.




Това бяха няколко от добрите мнения. Но не на всеки му харесва Сали Грийн, за жалост. Негативните коментари включват неща от сорта, че книгата не е била достатъчно премислена и реалистично написана. Тези мнения противоречат с много от добрите коментари. А други смятат, че кратката книжка е била скучна и неподходяща, по-скоро излишна за трилогията.



Half Truths

Разказана от различни гледни точки, тази книга не е толкова емоционална, колкото предишната. Тя разглежда живота на Гейбриъл, преди да се запознаем с него. Цялото му пътуване до Меркюри, за да намери лек за себе си. / той е заключен в тялото на смъртен/ Той също така желае да отмъсти за смъртта на сестра си, затова и иска своето тяло  толкова силно.
Книгата заема времето след ПолуЛъжи и малко по времето на ПолуЛош. И, въпреки че историята няма да отнеме и час за да се прочете изцяло, тя предоставя на читателя много информация за отношенията между Гейбриъл, Роуз и Меркюри, което само допълва следващите три книги.
Лошите мнения и също така и добрите се припокриват с предишната, затова не мисля, че има смисъл да ги пиша отново.  





Аз лично не съм чела тези две книги, но прочетох много ревюта в различни блогове и мнения в Goodreads.  Единствено ви представям какво светът мисли за новелите, но обещавам, ако ги прочета да ъпдейтна поста си с моето мнение, което не мисля, че ще е много по-различно, защото обожавам Сали Грийн и харесвам книгите й.

2 коментара:

  1. Книгите са налични и онлайн в купища сайтове. Аз самата ги четох много отдавна, още преди издаването на последната част. Бяха ми много интересни и развлекателни. Препоръчвам ти ги ако трудно можеш да отделиш повечко време за четене - можеш съвсем спокойно да ги прочетеш докато пътуваш, примерно.

    ОтговорИзтриване