, ,

Ревю на ПолуДив от Сали Грийн





Автор: Сали Грийн
Заглавие: Полудив
Жанр: фентъзи, тийн
Оценка: 5/5



Това е втората част от поредицата "Полуживот" на Сали Грийн. 
Още първата книга - Полулош ( кликни за ревюто ни поглъща в непознатия свят на Бели и Черни магьосници, като ни зарибява толкова, че нямаме търпение да разберем какво ще се случи след като Натан е получил трите дара за отключване на способностите си. 

Отново съм приятно изненадана от книгата и авторката. Няма как хората, които харесват фентъзи с магьосници и екшън (като мен), да не им допадне.
Ще започна направо с рецензията:
Отново книгата започва малко объркано. Не знаем какво е станало с Натан, къде е и защо е там. Обаче бързо разгадаваме ставащото, защото книгата стремглаво започва с развитието на действието. И това развитие се поддържа през цялото време и точно заради това,тази част ми харесва малко повече от предишната. 

/съдържа спойлери/ 
Още в началото на книгата се заинтригувах да разбера в какво животно се превръща Натан, защото той е наследил дарбата на баща си.  Но мистерията с дарбата на Натан е оставена на читателя, той трябва сам да разбере в какво се превръща. Хареса ми, че заглавията на всяка отделна част от книгата са във формата на отделните фази на луната, както и, че самата корица е със силуета на вълк. 



Освен темата за новия живот на Натан след получаването му на трите дара, темата за любовта също е засегната, за което беше въпрос на време. И сякаш за да компенсира за липсата на тази тема в първата книга, Сали Грийн тук се реваншира както си трябва. След първата книга Алисън остава с Меркюри, но във втората Натан си я иска обратно. Интересна е интригата между различните чувства на главния герой и разкъсването му между другите двама. О, да, появява се трети претендент в уравнението и само чакайте кулминацията! 
     

Изключително удовлетворяващо е и да видиш могъщият Маркус най-накрая със сина си. За нещастие, това не е вечно, защото тъжният, разплакващ край на този магьосник приближава. 

Харесах втората част от трилогията наистина много. Дори се радвам, че не страда от синдрома на "средната книга", както го наричам. Той представлява това, че винаги средната книга (или както в този случай втората) от дадена серия има шанса да бъде "само за пълнеж" и нищо интересно да не се случва в нея. Радвам се много, че Сали Грийн успешно е избегнала това и книгата е толкова добра!   

Препоръчвам ви тази книга, сигурна съм, че ще намерите историята на Натан за интригуваща, но според мен си остава тийн книга. Все пак, ако харесвате YA жанра, то не я пропускайте, дори и да сте минали тийн годините си!  


"-Понякога губиш, понякога… пак губиш. (Гейбриъл)

-Историята на живота ми в едно изречение… (Натан)"



Благодаря на издателството за прекрасната книга!







 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
Издателство: Колибри
Страници: 373
Година на издаване: 2015
Анотация:
Във втората част от трилогията Натан вече е на седемнайсет, пълноправен магьосник, наследил могъща дарба от страховития си баща, която тепърва трябва да се научи да контролира. За съжаление с нея далеч не се изчерпва списъкът с нещата, които Натан трябва да се научи да владее, там са и любовта към Аналис, която навярно го е предала, странното влечение към Гейбриъл, който не крие чувствата си към него, желанието да бъде със своенравния си кръвожаден баща, жаждата за мъст към всички Бели...
Но може ли един див звяр да обуздае инстинктите си?

0 коментара:

Публикуване на коментар