,

Защо на мъжете им трябват любовни романи? – Ревю на „Тайният мъжки клуб за любовни романи“



   
Автор: Лиса Кей Адамс
Заглавие: Тайният мъжки клуб за любовни романи
Жанр: любовен роман
Оценка: 5/5


*книжно ревю без спойлери*


Добре дошли в тайния мъжки клуб за любовни романи!
Първо правило: Не говориш за книжния клуб!
Бракът на легендарния бейзболен играч Гавин Скот е сериозно разклатен. Объркан и отчаян, той получава помощ от неочаквано място: таен клуб, основан от най-големите мъжкари в града. Те му разкриват, че се срещат и четат любовни романи, които съдържат много истини за взаимоотношенията между мъжете и жените, и това им помага във връзките им.
Използвайки като опорни точки ключови моменти от сюжета на пикантен исторически любовен роман за един английски аристократ, който се опитва да спечели съпругата си отново, членовете на клуба напътстват Гавин как да спаси своя брак. 
Но на злочестия Ромео ще му трябват повече от мили думи и романтични жестове, за да си върне доверието и любовта на своята съпруга…



 Привет, читатели!
 Едва ли сте чели книга с подобен сюжет като „Тайният мъжки клуб за любовни романи“ от Лиса Кей Адамс. В нея мъжете нямат готови запомнящи се романтични реплики, с които да пленят жената на мечтите си. А точно обратното – Гавин си няма и идея по какъв начин да изрази любовта си към своята съпруга Теа. И това негово качество (или по-скоро не-качество) води до ужасен скандал между двамата, с който се запознаваме още в началото на историята.

 Много ми харесват подобни любовни романи със сюжети, в които главните персонажи са мъже. Някак ми идват като свежа глътка въздух сред множеството от силни женски персонажи. Плюс, че с тях винаги е забавно. Няма как група мъже, които се събират, за да обсъждат любовни романи, да не предизвика най-малкото усмивка у всеки читател. Забавлението, което самото заглавие на книгата обещава, беше главната причина да поискам да я прочета. Обаче не вярвах, че освен особено забавна, тя ще се окаже и такова съкровище за общочовешки истини, което я прави повече от просто поредния любовен роман. Това е справочник за отношенията на единия пол към другия, както и за отношенията между баща и деца. Сериозните теми са умело подплатени между репликите в книгата и всеки може да си извади по нещичко и за себе си.

„У всекиго има празнина. Нещо, от което се нуждаем, но не искаме да си признаем или дори не знаем, че ни липсва.“

 „Тайният мъжки клуб за любовни романи“ е много подобен на „Най-доброто в теб“ от Колийн Хувър, защото действието се развива след хепиенда на целия процес от влюбването и ухажването до сватбата. Ето, че не всичко върви по мед и масло в брака, и точно в такива моменти книгата ни показва колко егоистичен и инатлив може да стане един човек, на когото си дарил сърцето и тялото си. Хареса ми, че Адамс е написала така книгата си, че читателят лесно да види двете гледни точки и правотата във всяка от тях. Лично на мен ми беше трудно да реша кой от двамата – Теа или Гавин – е по-виновен и заслужава да отстъпи.

„Самотата в брака е най-ужасната самота на света.“

 Хубавото е, че определено има динамика в книгата. Не само в събитията, които се случват, но и в отношенията и чувствата на героите. Те са цяла дъга от емоции, за което ги разбирам напълно. Никой от двамата не е в удобна позиция и винаги сядах да чета с интерес и копнеж, за да разбера как ще успеят да разрешат настоящия си проблем.

 Другото, което ми допадна и може би малко ме изненада, бе че в самата книга се помещава още една история. Тази от любовния роман, който Гавин чете. И така сякаш получих две книги в една, като това включва и два задоволителни финала. Ето това е доказателството, че решенията на всички проблеми се крият в книгите и че те ще оправят света. О, и обожавам факта, че нашарих цялата книга с лисчета, защото си отбелязвах цитати постоянно!

„От мига, в който те видях за първи път, съм половин човек, защото другата ми половина принадлежи на теб.“


 „Тайният мъжки клуб за любовни романи“ е страхотна! Тя съчетава в себе си почти всичко, което очаквам от един любовен роман. Предизвиква смях, съспенс, страст и междувременно те кара да се замислиш за света, в който живееш и за собствените си проблеми. А това, че ще ви гложди отвътре докато не я прочетете е в допълнение.



Благодаря ви, че отделихте от времето си за моето ревю!
Сърдечно благодаря и на издателство Ибис за книгата!



Книги, които също ще обикнете:
Най-доброто в теб от Колийн Хувър
Розата на любовта от Сара Маклейн













0 коментара:

Публикуване на коментар