,

Ревю на Разплата, продължението на Без Милост.


Автор: Лекси Блейк  
Заглавие: Разплата
Жанр: любовен роман и еротика с криминални нотки
Рейтинг:  4,5/5
Бележка: тази книга ще преобърне всичките ви представи за любовните романи!

Ревю към предишната част "Без милост".
 

  След като в предишната книга се запознахме с историята на Райли и Ели, сега идва ред на Бран, най-малкият брат от фамилията Лолес и Карли. Но те не са центъра на историята.
  Патриша Кейн е една от хората, които са убили родителите на децата Лолес преди двадесет години и тя трябва да си плати. Тя е последната част от отмъщението.  Мисията включва внедряване в обкръжението на Патриша като най-лесната мишена изглежда, че е Карли Фишър, нейната асистентка. Затова Бран Лолес поема инициативата и се сближава с нея. Обаче нещата се развиват в съвсем друга посока и Карли вече не е само инструмент, който да им помогне да се доберат до Патриша и нещата се усложняват многократно, особено когато всички Лолес разбират, че не само те играят тази игра...
 

[ревюто не съдържа спойлери]

 Тази книга буквално промени всичките ми представи за този жанр и за този тип книги! 
 "Разплата" се води любовен роман, но повярвайте ми, че е далеч повече. В книгата се преплитат умело и омагьосващо трилър, романтика, малко адреналин и разбира се, еротика.  И понеже предишната част от серията също много ми хареса, не вярвах продължението да е също толкова добро, но бях приятно изненадана. "Разплата" е определено достойна конкурентка на "Без милост" и ми е наистина трудно да избера коя е по-добра от двете. Ще ви оставя вие сами да прецените, а сега нека първо ви представя впечатленията си по отношение на всеки фактор на книгата.

 Книгата започва по леко объркан начин, но това мигновено се изчиства след първите три страници. И това, което веднага ми направи впечатление бе, че вече авторката бе сменила начина на виждане на героите. Вече не беше Райли или Ели, а Бран и Карли. Не, не се сменя стила на писане на авторката, но тя определено познава героите си, защото още с първите мисли на всеки от тях, се разбира, че са уникални сами по себе си. Показва ни, че сега ще се насладим на различни персонажи и ще имаме възможност да ги опознаем. И интересното тук е, че много бързо се свиква с тях, независимо, че са нови.   

    А с Бран всъщност се запознаваме още в предишната част, но не толкова, колкото ми се искаше. Неговият герой наистина ме заинтригува тогава и като разбрах, че продължението ще бъде за него, нямах търпение да го прочета. Разбира се, освен Бран има и други лица, които не са за изпускане. Цялото семейство Лолес са големи симпатяги според мен, също така в тази част научаваме много и за най-големия от братята - и това е Дрю. Хубавото е, че героите не са много и както казах, лесно свикнах с тях. Като цяло Лекси си знае работата когато изгражда персонажи, защото всеки от тях си има история, мечти за бъдещето и оригиналност. Също така, нека да спомена, че за разлика от други романтични романи, тук не всички от героите са с мускули и тела на модели. Това нещо го забелязах още в "Без милост", и се оказа, че Лекси е реалистка, защото много реално изобразява живота в книгите си, защото не всеки е перфектен.  

 Тук идва и моментът да ви споделя мнението си за сюжета. 
 Ами той е наистина впечатляващ за този жанр. Обикновено в любовните романи и еротиката се набляга главно на отношенията и връзките между героите отколкото на случващото се около тях. (поне е тава в повечето любовни романи, които съм чела.) Лекси Блейк се е постарала всичко да върви заедно и нищо да не изостава нито сантиметър назад. Обърнато е внимание на всичко важно за една добра книга.
 В тази поредица сюжетът е разпределен така: отмъщението за убийството на родителите на Лолес е голямата история, а връзките между отделните герои е това, с което читателят да се поглези. И като стана дума... авторката не си спестява нищо от страна на еротиката. Смятам, че това е достатъчно по отношение на еротичните сцени и като имам предвид, че не спестява нищо, то говоря буквално. Така че добре обмислете това и сега нека да продължа мисълта си. 
  Сюжетът независимо, че е сложен и пълен с всевъзможни изходи, той изобщо не натоварва, а напротив. Това изобщо не пречи на преживяването, защото постоянно очакваш нещо ново и интригуващо да изникне и почти винаги това става точно така - нещо ще те хване неподготвен. А това е нещо, което много харесвам в книгите като цяло - моментът на изненадата.  Дори по някое време се отказах да си правя предпоставки как ще свърши всичко, защото постоянно се оказваха погрешни. Просто се наслаждавах на историята, защото всичко е толкова добре планирано и всичко пасва.

 Но върхът на историята е обратът. Точно в последните няколко абзаца неочакваният обрат те оставя с отворена уста да се взираш в страниците и да се питаш как така не си го забелязал по-рано. Често да си кажа имах своите подозрения, но както вече разбрахте, никога не можеш да предположиш как Лекси ще завърти хода на играта. Сега със сигурност няма да имам търпение да прочета и третата последна част от серията.    Тя се очертава да бъде различна и свежа, защото наистина предвиждам как нещо неразкрито досега ще се появи на бял свят. А и доколкото знам, третата книга от поредицата е главно за Дрю, когото много ми се иска да опозная.

 Единственото нещо, което бих отбелязала като забележка е това, че книгата е малко над нормата от страна на дължина. Да, нямаше моменти, в които книгата да е била скучна или нещо подобно, но наистина тези почти 400 страници идват в повече. За щастие всяка една от тях е добра, за да не бъде толкова голям проблем.

 Според мен "Разплата" би се харесала не само на любителите на любовни романи. В нея има доста разнообразие, както видяхте от моето ревю. Можете да избирате между екшън престрелки и сбивания и нежни ласки, мистерия и романтика или просто да се оставите на книгата да поръча вместо вас. 

Благодаря на издателство Ибис за предоставената възможност!
 

Братята Дрю, Райли, Бран и сестра им Мия са единствените оцелели членове на семейство Лолес. Преди двайсет години родителите им са жестоко убити, а домът им – опожарен. Полицията хвърля вината за трагедията върху баща им, но и четиримата знаят, че това е дело на неговите съдружници, затова се заклеват да посветят живота си на отмъщението.
След тежко детство, прекарано по сиропиталища и приемни семейства, вече порасналите членове на фамилията Лолес са подготвили всяка стъпка от плана си за възмездие. Всеки един от братята трябва да проникне в компаниите на виновниците и да ги съсипе отвътре.
Мисията на Бран е да получи информация, която ще помогне да бъде изчистено името на баща им. Но дори и в името на тази цел, той не е готов да престъпи принципите си, затова решава да действа открито и да помоли за помощ личната асистентка на един от враговете им – красивата и невинна Карли Фишър. Привлечен от лъчезарната й усмивка и завладяваща интелигентност, Бран знае, че може да й се довери и да я посвети в плана за отмъщение на семейство Лолес.
Неочаквано, заради хазартни дългове на бившия й съпруг, Карли се оказва изнудвана и застрашена от безскрупулни мафиоти, а Брандън е единственият, който може да й помогне. Сега залогът в неговата мисия е на живот и смърт – животът на Карли. Брандън разбира, че сърцето му е в плен на една забележителна жена и знае, че планът му трябва да успее, защото на карта са заложени не само отмъщението, но и любовта, която ни спохожда само веднъж в живота…

0 коментара:

Публикуване на коментар