, , ,

Агата Кристи през юли – юлско книжно предизвикателство



 Приветствия, читатели!
 На път съм да направя първото си книжно предизвикателство изобщо някога! Не знам дали ще повярвате, но идеята ми хрумна около дванадесет и половина вечерта докато се приготвях да си лягам и случайно хвърлих поглед към купчинката ми с непрочетени книги на Агата Кристи, които все отлагам. И затова реших, че сега е моментът да наваксам като отделя един цял месец, в който ще чета книги само на Агата Кристи! Замислих се колко би било забавно да се съберем няколко човека, които ще четем едни и същи книги и ще ги обсъждаме и ето така се зароди идеята да направя това предизвикателство публично.


 Ще бъде супер лесно за всеки да се включи, единствено ви трябва една книга, написана от Агата Кристи. Ако нямате, със сигурност в библиотеката на баба ви има. [именно от там имам няколко, а от базара ще си купя още някои:] Можете да го правите само за себе си или да споделяте снимки и постове чрез хаштага #агатапрезюли както в Инстаграм, така и във Фейсбук.

 Също така, ако все още не сте се включили, а искате, във Фейсбук има група, направена специално за това предизвикателство. Тя се казва “Агата Кристи през юли – книжно предизвикателство“ и всеки е добре дошъл. Там ще споделяме интересни статии, ревюта, цитати, мнения и общо взето всичко, за което се сетим, и има общо с Агата Кристи. Най-важното е да се забавляваме! ♥

 Какво да очаквате тук:
 Смятам да споделя още няколко помощни статии тук, в блога. Ще направя специален принт файл, който може да разпечатате [или не, както решите, че ви е по-удобно] в който ще можете да си водите отчет на прочетените книги. Също така ще споделя списък с книгите, които смятам аз да прочета, а също и списък с книгите на Агата Кристи, издавани по години.
 Като цяло нейното творчество може да се раздели на серии от книги за Еркюл Поаро, за Мис Марпъл, за Томи и Тъпънс, които са все детективи. Иначе има и самостоятелни си книги и разкази. [такъв пример е „Десет малки негърчета“]

 Според мен Агата е една от писателите, чието творчество всеки един читател трябва да познава. Тя е вдъхновила множество съвременни личности и дори има награда на нейно име, която се връчва на най-добрите криминални автори. А повярвайте ми, всяка нейна книга ще ви остави дълбоко впечатлени. Знаете ли, че за първия си роман Агата се била хванала на бас с по-голямата си сестра, че ще може да напише история, в която читателят няма да успее да разпознае убиеца до самия й финал? И наистина успява, а книгата получава адаптация за радио, театър и телевизия, плюс че носи на Агата страхотна сделка, дала й ново призвание в живота.

 Много ще се радвам, ако се включите! ♥ Надявам се този пост да ви е бил интересен. От мен имате пожелание за много книжни моменти и до скоро!

0 коментара:

Публикуване на коментар