,

Ревю на Любовни престрелки от Джули Джеймс

  
Автор: Джули Джеймс
Заглавие: Любовни престрелки
Жанр: любовен роман, чиклит
Оценка: 4/5



 Камерън Линд и Джак Пелъс си имат зъб още от преди три години, когато заедно са работили върху случая "Роберто Мартино", завършил със скандалното изказване на ФБР агента. Една нощ обаче, в която се случва убийство на жена в хотелската стая, съседна на тази на Камерън, съдбата отново събира двамата противници. И словесните престрелки започват още от вратата... буквално. Привлекателната Камерън и сексапилният Джак отново са принудени по стечение на обстоятелствата да работят заедно, за да открият убиеца, преди той да открие тях...







 Привет!
 Ето, че отново се връщам към любовните романи и то не с кой да е, а с класиката в жанра Джули Джеймс и книгата й "Любовни престрелки", първа в серията FBI/US Attorney. От доста време не бях чела нещо нейно след "Най-сексапилният мъж", която толкова много ми хареса! (кликни тук за ревю) А и вече беше въпрос на време да хвана нещо розово.

 В началото обаче книгата не ме грабна изобщо. Дори четях с известно нежелание и "Любовни престрелки", която е четиво за един ден, ми отне почти седмица. Историята започва с много нелепа случка, на която се отделя прекалено много внимание и страници. Тогава ми се стори, че книгата е толкова... клиширана. А това, което предстоеше да се случи на главните персонажи, беше очевидно. 
 И така, докато не навлязох достатъчно в историята. Романът започна да ми харесва някъде след първите 70 страници, когато вече сюжетът бе по-улегнал, ако мога така да се изразя, и познавах достатъчно бек-сторитата на героите. Камерън и Джак си останаха типичните клишета за любовните романи, но поне са добре изградени клишета. Действията им успяха да ме накарат да се вълнувам за случващото се и да искам да видя как ще се развият нещата. 

 В книгите на Джули Джеймс няма как да се пропуснат хапливите отговаряния, придружени от любовно напрежение. Разбрах защо романът се казва "Любовни престрелки", това заглавие е много по-прилягащо му от оригиналното и доста по-красноречиво. Хареса ми как Камерън и Джак общуват и създават любимата на всички почитатели на романтичните книги love-hate връзка. Това е сърцето на тази книга! Тя се гради на тези отношения и всичко останало идва след това. А всичките пикантни сцени са написани така, че да подготвят читателя за невероятната кулминация на финала, заслужаваща си чакането. 

 И все пак, беше хубаво, че Джеймс е изградила историята си не само върху романтиката (или омразата, в някои случаи). Сюжетът предоставя на читателя серия от забавни случки и дори екшън със спиращи сърцето моменти на уплах от най-лошото. Ала няма как да липсва и екшън, след като това е книга с участието ФБР агенти и ужасни престъпници. На моменти се замислях колко хубаво би било, ако книгата получи екранизация. Историята е такава, че заслужава да се даде на Джак Пелъс реален физически образ, направо е задължително да се направи... 

 Не мога да сравнявам "Любовни престрелки" с книгите на Мия Шеридън или Колийн Хувър, защото както те, така и Джули Джеймс създава свой отделен поджанр в чиклит-а. Тя не пише, за да разкаже историята на две души, които чрез страдание и личностно израстване достигат любовта и се изцеряват. Джули просто пише за забавление, което прави книгите й перфектни за разтоварване след тежък работен ден. И въпреки че "Любовни престрелки" не ме грабна в началото, не съжалявам, че я прочетох ни най-малко! 

Благодаря ви за отделеното време и до скоро!








Камерън е силна, упорита и престъпно секси. Джак е непреклонен, завладяващ и изключително привлекателен агент. Той я мрази заради почти провалената си кариера, а тя не може да му прости, че преди години я е обвинил в корупция.
От всички хотелски стаи в Чикаго, посещавани от неверни на брачната клетва политици, помощник-прокурор Камерън Линд си е избрала точно тази, в съседство на която една страстна любовна нощ завършва със смърт. Тя се оказва единственият свидетел на убийството.
От всички агенти на ФБР в Илинойс, точно специален агент Джак Пелъс е назначен да разследва скандалното убийство. Същият Джак Пелъс, който все още обвинява Камерън за това, че почти е провалила кариерата му преди три години.
Да работи съвместно с Камерън Линд? Сигурно е някаква безвкусна шега за добре дошъл след преместването му от Чикаго! Така си мисли Джак, но се оказва, че жестоко се лъже, и двамата с Камерън ще трябва да загърбят своето трънливо минало и да се съсредоточат над случая. Само ако можеха да оставят хапливите забележки и да обуздаят пламъка на горещото привличане помежду им…














0 коментара:

Публикуване на коментар