Книжни препоръки за есента!


Привет, читатели!
Кой друг, ако не октомври, да е най-есенният месец от годината? Всичко е в кафяво, оранжево и червено (с малко жълто) и ви се иска да сте си вкъщи и да четете или пък да си направите един маратон на "Властелинът на пръстените". (Ах, колко искам!) Днес съм ви приготвила един списък с книги, които много си отиват на есенното време отвън. Подбрала съм заглавия, които да паснат на всеки. Има тийн заглавия, хорър, любовни и фентъзи. Така че да се залавяме за работа!



Хорър и трилър.



То.
Кой друг ще е във списъка за хорър и трилър, ако не Стивън Кинг? "То" е едно сериозно четиво, но определено си заслужава. Не знам друго по-подходящо време за четене на "То" освен сега. Не бих казала, че има толкова много страшни неща в книгата, но пък определено вдъхва напрежение. Ето ЛИНК към моето ревю.



Домът на мис Перегрин за чудати деца. - Рансъм Ригс.
Книгата, бих казала, че й отива да е в жанра "хорър". Особено, ако първо си гледал филма и онзи образ на Сенките вече не може да се изтрие от главата ти. Не можете да отречете, че не е типично есенна книга. РЕВЮ.




-----------------------------------------------------------


Фентъзи.



Трилогията ПолуЛош - Сали Грийн
Действието се развива в Европа, а не в Щатите, което е добро като за начало. Препоръчвам ви тази трилогия, защото става въпрос за едни по-необикновени магьосници, които лесно зарибяват читателя.



Очите на дракона - Стивън Кинг.
Да, още нещо на Кинг, но пък аз много харесвам тази книга. Слагам я в списъка си, защото около това време на годината ми се приисква да я препрочета. А и не е особено популярна, все пак е доста старичка, затова малко реклама ще й дойде добре. За съжаление, нямам ревю за нея. Само ще спомена, че ми е една от любимите и именно тя ми отвори вратата към четенето.♥ 



Истории от Академията за Ловци на сенки - Касандра Клеър
Тази книга е съставена от разкази за различните приключения на Саймън в Академията. Разказите се четат лесно, а стилът им не може да отстъпи на този в другите книги на Касандра. Пленяващ, напрегнат и интересен, както винаги.  



Хари Потър - Дж. К. Роулинг
Все още се изненадвам, че има запалени читатели, които не са чели тази класика. (Да, за мен Хари Потър си е класика!) Но дори и да сте чели книгите, не пречи да ги препрочете, дори само една от тях. Просто времето е перфектно за едно пътуване до Хогуортс, не мислите ли?






Любовни книги.



Забравена истина - К. А. Тъкър.
Тази книга не мога да не я включа. Историята има много различни жанрове, примесени в нея, както и различни теми. Има мистерия, трилър, романтика, а самият факт, че е намесена и руската мафия, прави историята още по-добра. Сигурна съм, че ще ви хареса! РЕВЮ



Девети ноември - Колийн Хувър
Още сме октомври, но и ноември ще дойде. А дотогава ще искате да сте прочели тази книга. Ще разберете защо. РЕВЮ



Чарлс Стрийт 44 - Даниел Стил
Стийл винаги е била сред авторите, които харесвам. Стилът й не е от най-любимите ми неща, но пък историите й са страхотни. Още препоръчвам от нея и книгата "Семеен албум", която наистина ще ви разплаче и ще си поиграе с чувствата ви. РЕВЮ 





 Това са книгите, които ви препоръчвам за есента. Да, доста разнообразен списък, но се надявам да има по нещо за всеки. А и никога не е късно да се пробва нещо ново! Мога само да ви гарантирам, че всичките книги, изброени по-горе, са ми въздействали дотолкова, че да искам да накарам и други хора да ги прочетат.  
Пожелавам ви уютна есен и доскоро!

 

0 коментара:

Публикуване на коментар