,

Ревю: Вината в нашите звездиАвтор: Джон Грийн
Жанр: Роман
Излиза януари 2012г.

Ще започна направо и ще кажа, че се разочаровах от тази книга. Аз я прочетох една година по-късно и доколкото си спомням сюжета ще се опитам да ви го разкажа, но защо не ми хареса със сигурност ще мога да обясня.

Извинявам се ако някой се обижда и искрено се извинявам на автора за това, защото знам, че е прекарал доста време работейки върху книгата.
Разказва се за една трагична любов. Двамата главни герои са Огъстъс и Хейзъл, които и двамата страдат от ракови заболявания. Те се срещат за първи път в една група за взаимопомощ и така те започват да се опознават. Впоследствие те започват и да излизат. След известно време обаче единият от тях се влошава и става така, че вече да не са заедно.(ще бъде спойлер ако кажа защо)

Ревюто:
Както вече казах, аз прочетох книгата около една година след като излезе. Дотогава все попадах на ревюта и коментари относно нея и те всичките бяха за това колко добре е бил написан и изграден сюжета, или пък как е въздействала книгата върху читателя.
Като цяло вече очаквах тази книга да е много добра. Както всяка книга и тази имаше добри и лоши страни.

Добрите:
- цитатът "Не могат да те убият, освен ако не ги запалиш. А аз никога не съм палил. Това е само метафора: поставяш нещо смъртоносно между зъбите си, но не му даваш властта да те убие."
Той наистина е много добър и ми допадна, както ми допадаше и сцената в която го каза Огъст.
-истинността, с която авторът ни представи как всъщност живеят повечето с подобни болести. Авторът успява да създаде състрадание в читателя.

Лошите:
- връзката между Хейзъл и Огъст е някак скована. Може би, авторът трябваше някак си да ни сближи малко повече с това "добре" , защото наистина беше добре измислено, но не достатъчно добре предоставено. Лично аз не го усетих близко в момента на сбогуването им и затова би трябвало да се развие още малко.
-усещах връзката между родителите на Хейзъл и самата нея слаба и не толкова силна колкото трябва да бъде.
Като цяло връзките и отношенията в книгата искат малко повече обработка и развитие.
Ако досега сте прескачали, тук ще обобщя. Книгата като цяло не е лоша, но й трябва повече развитие. Идеята, с която е замислена е много добра и трябва да се вмъкнеш много по-надълбоко ако искаш да я усетиш. И може би заради това, че отношенията между героите не се чувстват по очаквания начин, на книгата ще й дам 2,5 от 5.  Краят беше неочакван обаче, защото от начина на развитие на действията читателя очаква друг да бъде на мястото на Огъст.. Благодаря ви, че прочетохте това ревю ! <3
може да видите останалите ревюта в блога ми като отидете на главната страница.
Ако не сте я чели може да я поръчате на английски от BookDepository

0 коментара:

Публикуване на коментар