, ,

Ревю: Истории от Академията за Ловци на Сенки


Автор: Касандра Клеър и други.
Жанр: ФентъзиКнигата представлява продължение на серията "Реликвите на Смъртните". Дебеличка е- 652 страници (английски формат).


Този път обаче Саймън е този, който е в центъра на събитията. След като той губи паметта си в последната книга от серията (City of Heavenly Fire), той решава да се запише в новооткритата "Академия за ловци на сенки", за да докаже на приятелите си, че той все още е онзи героичен и смел Саймън. Обаче се оказва много по-трудно отколкото си е мислил.

В тази книга се озоваваме отново в Идрис, страната на Нефилимите, и разглеждаме светът след войната със Себастиан, връщат се стари спомени и моменти от предишни книги, и изживяваме нови приключения.
В тази история има доста добре познати моменти, но също и нови неща, които развиват историята с новите врагове на Нефилимите- Феите.


Добре познатите неща са:
~отново се срещаме със нефилими и техният закон;
~всички главни герои, които познаваме досега, взимат участие в книгата, което много ме радва;

Новите неща:
~развива се историята с Марк Блекторн, който попадна в плен на феите;
~Малек (Алек и Магнус) търпи голямо развитие;Ще кажа, че бях напълно подготвена за тази книга, защото Касандра винаги ме изненадва и изпълва със щастие. Няма грешка, казвам "подготвена" поради това, че не очаквам друго от авторката освен да ме изненада. :) Изобщо, ако допреди това сте харесвали стилът на Касандра, то и тази книга ще ви хареса много! Всеки отделен разказ (защото книгата е на разкази на отделни случки, а не на една голяма история) е толкова пленителен, че си спомням как прочитах по десетки страници на сядане.В Академията има много нови лица и фамилии от нефилимите, но също има и обикновени мундани.  Ще видите много нови лица и герои.
А Саймън и Изабел се отдават на любовта си, въпреки че преминават през много препядствия, главно създадени от самия Саймън и това, че се мисли за недостоен за момиче като Изабел.  А с Клери преминават на следващото ниво и утвърждават своето приятелство с най-силната връзка при нефилимите. Няма да издавам, разбира се.

Няма как да не ви хареса и я препоръчвам искрено. Благодаря ви за отделеното време и се надявам да ви е харесало!

0 коментара:

Публикуване на коментар