Отзивчиви блогъри.


"Отзивчиви блогъри" е нещо като програма, която смятам да задействам. Попаднах на това сред английската аудитория наречено "Bloggers commenting back" и мисля, че няма такова нещо в България, а би било хубаво, ако има. Затова аз се заех да го създам и очаквам да се присъедините. (надявам се, ако има такива, който смятат това за глупаво, да не спамят)  Главната цел на отзивчивите блогъри е да помага в създаването на дискусии, но аз добавих и още няколко полезни неща, така че да е полезно и за любимите ни читатели.

А и все пак, едностранният диалог изобщо не е забавен! 

Така ще се създаде една рутина за връщане на коментари и ще се създаде онова обсъждане на дадена книга, заради което ние всички си направихме блогове. Нали така? А и ще се запознаем с нови хора, което пък е още по-готино!

Обаче! Има едно "НО". Това да коментираш в на някой блога, само защото той е коментирал в твоя и трябва да му върнеш, не е готино. Аз бих препоръчала, ако се включите в тази програма и решите да коментирате в нечий блог, да го направите на статия, която наистина сте прочели и ви интересува. Защото иначе ще стане все едно си си изпросил коментарите и преглежданията. Затова, моля ви да коментирате само върху това, което ви интересува и по-същия начин да връщате коментарите.
Все пак, искаме да обсъждаме книги, нали? Добре е да има поздравления, че дадено ревю е написано изчерпателно, но ще е грозно, ако дори не си го прочел. 


Тези блогъри, които биха искали да участват, просто трябва да поставят баджа някъде в блога си и да са готови:

  •  да отговарят на коментарите си 
  • -да посещават блога на коментиралия и да върнат коментар в замяна (това е за рекламната цел) Може след като коментирате да добавите подпис от сорта на:  Собствено име,
    от Име на Блога
  •  да имат видимо поле или страница с имейл адрес за връзка в блога си (за улеснение на читателите)
  • -да избягват груб език и да не го допускат в блога си, за да бъде безопасен за млади очи (т.е. ако някой коментира нещо неподходящо или нещо подобно, да се премахне от блога)

И сега, ако си готов да направиш всичките тези неща, просто използвай този код (не е задължително) за HTML притурка с баджа и го сложи в страничната си лента или в долния колонтитул:

<div align="center"><a href="https://goo.gl/3e7Lmv"  title="Bloggers Commenting Back "><img src="https://image.ibb.co/j6fuDk/300_313.png" alt="Bloggers Commenting Back " style="border:none;" /></a></div>

300*313
Другият вариант е да запазите тази снимка, която е с размери 300 пиксела на 313 пиксела, което е перфектно за странична лента. Снимката е в ПНГ формат.И сега, тук ще направя един списък с участниците в тази програма. Така ще ни бъде много по-лесно да се намираме и да коментираме. Ако желаете да ви включа в списъка, пратете ми името на блога си плюс url адрес чрез формата за контакти от страничната ми лента, или на имейл thebookpub@mail.bg


        Участници        


1. The Book Pub4. Ти си следващият!
 2. Лунната мечтателка
 3. Fantasy Traveler

2 коментара:

  1. И аз се включвам! Сега ще добавя баджа! :) Аз съм Ферит, а блогът ми е Fantasy Traveler.

    ОтговорИзтриване