,

Хари Потър и Философският Камък


Автор: Джоан Роулинг
Жанр: Фентъзи
Едва ли има някой, който не е чувал за Хари Потър, независимо дали е било за филмите или за книгите. Общо са седем книги, а наскоро излезе и осмата част, която с нетърпение очаквам да прочета и това е "Хари Потър и Прокълнатото дете". Но сега ще говорим изцяло за първата книга.
В началото първо се запознаваме със семейство Дърсли, с които Хари заживява още като бебе след като родителите му са убити от Волдемор. Но Хари не е третиран като роднина на семейството, а се държат с него като някое свръхестествено и низше същество заради магическите си сили, за които той разбира едва на единадесетия си рожден ден след като идва писмото му от Хогуартс. Откакто получава писмото си, неговият живот се подобрява и става много по-хубав, но не след дълго това се нарушава. Хари се среща с Лорд Волдемор за втори път и трябва да го победи.
Досега съм се убедила за едно нещо със сигурност и това е, че Роулинг определено знае как да зарибява хората. Тази книга е много интригуваща и независимо от това, че понякога може да я видите наредена до детските книги, не се заблуждавайте, защото независимо на колко години сте трябва да я прочетете. Тя е винаги в списъците с книги, които трябва задължително да прочетем в живота си.
Бях решила първо да прочета цялата поредица и тогава да пиша, но след като днес прочетох четвъртата част нямаше как да се държа и да не напиша нещо.
Ще започна с нещата, които ми допаднаха:
Досега вече споменах някои, но имам и още.
Допадна ми как всичко се нареди в края и как ме изпълни с очакване на следващата част, в която Хари отново отива в Хогуортс. Нямаше как да не се усмихна когато Хари се прибра и Дръсли не знаеха, че му е забранено да използва магия през лятото, но той си замълча за тази подробност и така получи дори своя стая (това със стаята се  разбира от втората книга).
Има и едно нещо, което разбрах чак след като прочетох следващите книги. Това е, че ми се стори някак набързо написана първата част в сравнение с останалите. Авторката не се отдава толкова на детайли колкото в другите книги.
Но независимо от това,  на мен много ми хареса книгата и това е едно от най- лесните 5/5.
Ако това ревю ви е харесало можете да го споделите с приятели или да коментирате. Все още можете да харесате страницата ми във  Facebook и да разбирате по-лесно за новите ревюта. Благодаря ви за отделеното време <3 ^-^
Можете да се сдобиете с английската версия от Bookdepository

0 коментара:

Публикуване на коментар