Лист с най-добрите книги за подарък

Чудили ли сте се какво да подарите на даден човек за рождения му ден?
А пък после сте стигали до извода, че може да му купите книга, но веднага се зачудвате каква.
Е, сега ще ви предоставя списък с книгите най-удачни за подарък.
Класифицирала съм ги така:
-за момичета (тийн)
-за момчета (тийн)
 
Може би списъка за момчета ще ви се стори по-кратък, но това е защото съм подарявала книги главно на момичета. Затова ще ви помоля, ако сте подарявали/получавали книга за рожден ден и сте били доволни от нея, да я напишете в коментарите. Така ще направим един голям списък за тези, които се чудят.
Книги, които са подходящи за момичета:


1. Скай
https://www.bookdepository.com/Sky-Joss-Stirling/9789876127462/?a_aid=potterrocker

Ще започнем с любителките на фентъзи романи. Тази книга ще донесе на читателя прекрасната преплетеност между фентъзи и роман. В нея се разказва за момиче, което тепърва ще открива своята магична дарба и се влюбва в момче, с което й е писано да са заедно. Тя първоначално не желае да бъде в новото си училище и град, но това не трае дълго. Също така, тя ще се изправи срещу хитри злодеи, искащи да я унищожат.


2. Петата вълна- Рик Янси 
https://www.bookdepository.com/The-5th-Wave--Book-1/9780141345833/?a_aid=potterrocker

Ако приятелката ви харесва филма, направо ще обожава книгата. Пълното ревю може да прочетете тук.3. Полу лош - Сали Грийн
https://www.bookdepository.com/Half-Bad-Sally-Green/9780141350868?ref=grid-view&qid=1493140703361&sr=1-1/?a_aid=potterrocker

В момента чета тази книга, но вече я усещам като прекрасният подарък. Ако някой ми я беше подарил за рождения ден, щях да му благодаря искрено. Очаквайте много скоро и ревюто за нея.
В нея се разказва за черни и бели магьосници. Главният герой е сираче, което има нещастието да е син на най-могъщият черен магьосник. Той е преследван от всички и целият му живот е все едно прекаран в клетка. Но Натан решава, че е време да придобие свобода.


4. Изборът
https://www.bookdepository.com/Selection-Selection-Book-1-Kiera-Cass/9780007466696/?a_aid=potterrocker

Пълно ревю тук
В тази серия ще се радвате на интересни, но очаквани обрати. Подходяща е за подарък на човек, който обича любовни истории с принцове и обикновени момичета.


Книги, които да подарим на момче:


1.Истории от академията за ловци на сенки
https://www.bookdepository.com/Tales-from-the-Shadowhunter-Academy-Cassandr-Clare-Sarah-Rees-Brennan-Maureen-Johnson-Robin-Wasserman/9781406373585?ref=grid-view&qid=1492086578993&sr=1-4/?a_aid=potterrocker

Ако приятелят ви е фен на Касандра Клеър, определено ще хареса тази книга. Тя е продължение на Реликвите на Смъртните и се разказва главно за Саймън.


2.Полу лош

Знам, че вече я препоръчах за момичета, но тя ще се хареса и на момчетата. Тя се разказва изцяло от името на главния герой(момче).


3.Лабиринтът- невъзможно бягство
https://www.bookdepository.com/Maze-Runner-James-Dashner/9780385737951/?a_aid=potterrocker
Отново ще кажа, че книгата е по-добра от филма. Мисля, че ще бъде достатъчно.
Засега е това. В бъдеще може отново да направя подобен пост. Очаквам да чуя мненията ви и да допълните списъка. :)


Вижте и другият ми нов пост Неща, които прави всеки читател в интернет

0 коментара:

Публикуване на коментар