Ревю: Игрите на Глада 1-3 книга


Резултат с изображение за игрите на глада корици
Автор: Сюзан Колинс
Жанр: Фентъзи


Тази поредица съм я чела доста отдавна, но ще се опитам да ви представя мнението си възможно най-добре. Накратко - това е типична тийн история с любовни триъгълници, силен женски главен герой, разказва с чрез Аз-форма и светът е пред разруха. Е, не точно, но този на Катнис е.


Главният герой е именно Катнис и историята се разказва от нейното име. Тя живее заедно с майка си и сестра си- Прим.  Заедно с най-добрия си приятел- Гейл, си помагат взаимно с всичко.
но когато идва ред на поредните "Игри на Глада", Катнис заема доброволно мястото на сестра си в игрите. И с този първи малък бунт започва нейната "бунтовническа кариера", която води до промяна на света.Като цяло, всичко е добре премислено и съставено. Не помня да съм се възмущавала от дупки в сюжета или пък от неща, който не се вписват. Авторката се е справила прекрасно със създаването и изграждането на един нов свят. Всъщност защо да е нов? Точно както и сега, има високопоставени хора, които не се интересуват от живота на тези, които са под тях. Те си играят с живота на бедните, а те самите са се изолирали в техния си безгрижен свят.


За характеристиката на героите ще кажа, че може би им е трябвало малко повече развитие. А и все пак това е книга за 13-годишни и се набляга повече на романтиката и екшън сцените, а не на това дали героите са многопластови и достоверно реални. Считам за минус, че самата главна героиня е малко дразнеща и независимо че е главната героиня, тя не ми е любимия персонаж, дори напротив. Предпочитам много други пред нея, като например Фей, Прим, която е много по... стабилна от сестра си, дори харесвам повече менторът й.


Както казах, в книгата също се заплита и любовен триъгълник между Катнис, Гейл и Пийта. Този триъгълник наистина си спомням, че успя да ме накара да имам чувства ту към единия край, ту към другия. Също така Катнис трябва да избира между задълженията си и любовта. Като цяло харесах цялата трилогия и останах с добри впечатления. Не е сред любимите ми, но все още я препоръчвам на приятели, които тепърва навлизат в четенето. Затова, на вас ще ви кажа, че е перфектна за млади тийн читатели, както и за любители на такъв тип истории, но тепърва навлизат в жанра. А и книгите вече са се превърнали в класика, колкото и странно да ви звучи, затова не можете да ги пропуснете.

Благодаря ви, че отделихте внимание за това ревю.


Можете да си я поръчате на английски и с безплатна доставка от ТУК


0 коментара:

Публикуване на коментар